Her ligger Møre-posten

Havna i elva på Dombås.

Rett i elva Her havna over 1000 pakker fra Posten som er på vei til bedrifter og privatpersoner på Sunnmøre.  Foto: Vidar Heitkøtter/Gudbrandsdølen Dagningen

Nyheter

Mer enn 1000 pakker som skulle til bedrifter og privatpersoner på Nordvestlandet havnet i elva langs E136 ved Dombås natt til tirsdag, skriver VG.

Pakkene var om bord i et vogntog som kjørte av vegen ved 02-tida i natt.

Ifølge Gd.no gikk det bra med føreren, en mann i 40-årene, og han slapp med en sjekk hos lokal lege.

Følg smp.no på Facebook

Med hjula i været

Vogntoget som var på vei vestover, havnet utfor europaveien ved Jorabrua. Kjøretøyet ble hengende mellom brua og en berghylle med hjulene i været.

Tirsdag ble det jobbet på ulykkesstedet med å berge bil og last.  

– Vi holder fortsatt på med bergingsarbeidet på stedet. Foreløpig ser det ut til at skadene er mindre enn vi fryktet, sier pressesjef Hilde Ebeltoft-Skaugrud i Posten Norge til smp.no.

Ifølge Ebeltoft-Skaugrud er det snakk om 1027 pakker.

Les flere næringslivsnyheter på smp.no

Forsinket til Ålesund

Like før klokka 12 anslo pressesjefen at bergingsarbeidet ville ta enda fire-fem timer. Det gjøres ved å heise opp pakkene ved hjelp av heisekran. 

Etter at pakkene er lastet om bord i en ny bil, blir de fraktet til bestemmelsesstedet, Ålesund.

Det er naturlig nok en risiko for at pakker både er skader og forsvunnet i elva, men det er for tidlig å si noe sikkert om dette.

– Nå må vi først få berget det vi kan, også må vi sammenligne pakkene som er berget med oversikten vi har over det som befant seg på bilen i utgangspunktet, sier Ebeltoft-Skaugrud.