Det har vært skrevet mang en alvorlig artikkel i tilknytning til gravinga under arbeidet med Aksla parkering. Blant anna klager beboere over støy- og helseplager, mens Statsbygg og Ålesund fengsel har fortvilt fordi viktige parkeringsplasser i hagen blei sperra inne av gjerder.

- Det har vært mye alvor, ja. Vi for vår del merker jo også grave- og sprengearbeidet godt. I tillegg så altså p-plassene de ansatte bruker ut til å bli utilgjengelige over lang tid. Nå har imidlertid Statsbygg - som eier bygningsmassa, inngått et kompromiss der vi mister plassene i to-tre måneder, sier fengselsleder Kjartan Helland.

Onsdag kunne den observante leser se et ganske så spesielt innlegg på debattsidene til Sunnmørsposten. Under tittelen «Gravmeldinger for Kipervika» kommer fengselslederen med et humoristisk varsel for gravinga.

«Det har falt 1 millimeter steinsprut i Kipervika siste døgn. Siste 30 døgn 0 millimeter mot normalt  0 millimeter, men mye innsig av dieselskyer og kryttrøyk», starter det heile.

- Det er noe med det å ta alvor med humor. Det blir på en måte litt lettere da, sier Helland.

Han forteller at lignende varsel blei laga, da han for mange år siden var i Libanon som FN-soldat.

- Da kalte vi det «hærvarsel», men også den gangen blei det gjort for å mjuke opp litt i alvoret, forteller han.

Når det gjelder «Gravmeldinger for Kipervika» er denne først testa ut på et morgenmøte for de ansatte ved fengselet.

- Det blei mottatt med munterhet og begeistring, og så var det altså noen som sa jeg måtte sende det til avisa, humrer Helland.

Og som sagt så gjort.

Her er hele «varselet»:

Gravmeldinger for KipervikaDet har falt 1 millimeter steinsprut i Kipervika siste døgn. Siste 30 døgn 0 millimeter mot normalt 0 millimeter, men mye innsig av dieselskyer og kruttrøyk.Utover dagen i dag kan vi vente perioder med høylytt boring og motorstøy av høy desibel styrke som ut på ettermiddagen vil oppløse seg til steinskjæring av tyngre lastebiler og gå over til kveldsstille ut over natta. Støyen er jevnt over mye høyere enn for årstiden.Tunnelarbeid gjeldende for i morgen og morgen kveld. Kipervikgata, Rådstugata, Keiser Willhelmsgate, Torget og dalstrøkene innenfor. Spredt rabalder og skyting og fare for steinsprutregn helt opp i kampestein styrke, bare avbrutt av vekkjøring av tunnelmasse spesielt i overveiende oppholdsvær.Ut på dagen i morgen utrygt for tunge kjøretøy, gravemaskiner økende til trykkluftbåring og kraftig tordensmell utover ettermiddagen – men også enkelte perioder med matpauser.Om kvelden trolig dieselfylling og enkelte andre til og fra kjøringer, dreiende i austlig retning ut på natten. Det kan ventes stigende aktivitet i hele perioden.