Utmerkelsene ble delt ut onsdag 2. april i Oslo under Designdagen, et årlig arrangement i regi av Norsk Designråd.

– Merket for god design gis til de mest innovative og modige bedriftene og designerne i Norge akkurat nå, heter det i ei pressemelding fra Line Aandal Røijen, prosjektleder i Norsk Designråd.

Mens Hareidsbaserte Jets Vacuum - en av verdens største leverandører av sanitærsystemer til båter, får merket for Jets Pearl, får Stokke hederen for barnevognen Stokke Crusi.

– Vi har over halvparten av det maritime markedet for vakuumtoaletter, men konkurransen er hard. Vi innså at en ny toalettmodell med unike egenskaper, ville kunne gi oss en stor fordel i konkurransen. Målet vårt ble dermed å utvikle et toalett som ser lekkert ut, er enkelt å gjøre rent, har god ergonomi og som er lett å montere, forteller Tor Rønnestad, som er sjef for forskning og utvikling i Jets Vacuum om det nye skipstoalettet, som ble lansert i fjor høst.

Hilde Angelfoss, innovasjonsdirektør i Stokke forteller at de - på sin side, ønsket å utvide kolleksjonen sin mot en målgruppe som foretrekker store, komfortable liggevogner.

- Målet var å utvikle en vogn som stimulerer kontakt og samspill mellom barn og foreldre, og som dessuten kan vokse med barnet, sier hun.

Ved hjelp av et stort designteam og grundige brukerundersøkelser har de kommet opp med en fleksibel vogn som vokser med barnet. Vognen ble lansert høsten 2012, og selges i dag i butikker i om lag 60 land.