Sunnmørsposten er i kveld nominert til en rekke priser som deles ut under Nordiske Mediedager i Bergen.

Sunnmørsposten var nominert til "Årets Avis", "Årets nettsted", "Årets Lokale Nettsted", "Årets Nyskapning/innovasjon" og NxtMedia-prisen for digitaljournalistikk.

Mer dynamisk

Like før klokka 21 ble det klart at "Årets lokale nettavi"s lyder navnet Sunnmørsposten. Akkompagnert av "No place I'd rather be" kunne ansvarlig redaktør Hanna Relling Berg og digital redaktør Tormod Utne og nettjournalist Stig Vågnes entre scena i Grieghallen i Bergen for å motta utmerkelsen.

Juryens vurdering lød som følger:

"I mange år har avisa servert nyheter på tradisjonelt vis. Nå fremstår Sunnmørsposten som mer dynamisk enn noen gang i sin nyhetsformidling, der nye løsninger tas i bruk for å fortelle de nære nyhetene på en annerledes og god måte".

Skal utvikle oss videre

- Dette er stort og ei ære for alle som jobber i Sunnmørsposten, sier Hanna Relling Berg.

Hun peker på viktigheten av å få en såpass stor anerkjennelse i sterk konkurramse med en rekke andre gode nettaviser.

- Det er veldig inspirerende, og vi skal stå på videre for å utvikle oss enda mer på en måte som vil komme leserne våre til gode, lover redaktøren.

Sunnmørsposten lab, som er smp.nos dynamiske utviklingsavdeling for datajournalistikk og visualisering, skal ha stor del av æren gjennom sine prosjekter som blant annet "Rush i Ålesund" og "Rus bak rattet".

Les smpLABs blogg her!

Flere priser

Prisen for nyskapning/innovasjon vant VG med sine sjakksendinger, BT.no ble årets nettsted og Fredrikstad blad ble årets avis. NxtMedia-prisen for digitaljournalistikk gikk til Dagbladet.

F.v.: Stig Vågnes, Tormod Utne og Hanna Relling Berg på scena i Grieghallen i Bergen onsdag.