Mannskap slukket brann i lasterom

Slukket selv Mannskap og arbeidere på stedet slukket selv brannen om bord i tråleren før brannvesenet kom til stedet fredag.  Foto: Alexander Worren

Skadd To arbeidere hadde behov for behandling etter at de fikk i seg røyk da det begynte å brenne i tråleren Nordstar fredag.   Foto: Alexander Worren

Skipsbrann Brannen oppstod i lasterommet på skipet, mens fartøyet lå til kai for utbedringer på Vigra utenfor Ålesund. Kart: Google Maps 

Nyheter

To personer fikk behandling for røykskader etter at det oppstod brann om bord i tråleren Nordstar til kai på Vigra fredag.

– Brannen oppstod i lasterommet på skipet. To arbeidere på stedet ble brakt til legevakt eller sjukehus fordi de skal ha fått seg røyk, forteller operasjonsleder Ole Bjørn Harang ved Sunnmøre politidistrikt til smp.no.

Tilstanden til de to er ukjent, men ifølge de første meldingene er det ingenting som tyder på at de har pådratt seg alvorlige skader.

Følg smp.no på Facebook

Slukket selv

Brannen ble meldt ved 09.45-tida og det oppstod betydelig røykutvikling.

Brannen var imidlertid slukket av folk på stedet før brannvesenet kom fram. En representant for eierne av fartøyet, roser innsatsen:

– Mannskapet slukket selv brannen. Som sjøfolk flest er de vant til å takle ulike utfordringer på egenhånd, forteller Erik Tveten.

Tveten er representant for eierselskapet Nordnes om bord i tråleren.

Røykdykkere fra brannvesenet gikk etterpå gjennom skipet for å utelukke at det befant seg flere mennesker om bord.

Ukjent årsak

Til sammen 18 personer skal ha befunnet seg om bord i det om lag 75 meter lange fartøyet da det begynte å brenne. Tråleren lå ved dypvannskaia til Subsea 7 ved Gjøsundet.

Årsaken til brannen er foreløpig ukjent, men vil bli etterforsket av politiet.

Det ble arbeidet med å kle opp lasterommet innvendig med plater og isolasjon da brannen oppstod. Men Tveten i Nordnes har ikke fått opplysninger om at dette var arbeid som forårsaket spesiell varme.

Mannskapet og arbeiderne på stedet skulle samles til en orientering om brannen tidlig fredag ettermiddag.

Fartøyet fikk ikke større skader, og er frigitt av politiet. Det vil bli gjort undersøkelser ved arnestedet i lasterommet for å avdekke årsaken til brannen.

Les flere nyheter fra Ålesund og omland på smp.no