OBS-varselet gjelder søndag for både Møre og Romsdal og Sogn og Fjordane, men også fylkene Buskerud, Telemark, Hordaland, Aust-Agder, Vest-Agder, Oppland, Hedmark, Rogaland og Sør-Trøndelag.

På utsatte steder kan vinden komme opp i sørlig, liten storm.

– Sjekk Vegvesenets sider om fjellovergangene er åpne, og kjør etter forholdene. Temperaturen kan flere steder gå ned mot null, og da blir det glatt, sier vakthavende meteorolog Kristian Gislefoss ved Meteorologisk institutt til NRK.

Her kan du sjekke Vegvesenets trafikkmeldinger.

Statens vegvesen meldte lørdag morgen at fylkesveg 63 mellom Eidsdal og Geiranger i Stranda kommune nå er åpnet for trafikk. Strekningen har vært nattestengt de siste dagene på grunn av fare for snøskred.

Varsom.no opplyser at det blir faregrad 2-3 (moderat til betydelig) når det gjelder generell skredfare på Nordvestlandet i helga. I Hordaland og Rogaland blir det stor skredfare.

– Tøffest lenger sør

Statsmeteorolog Geir Ottar Fagerli mener imidlertid at det tøffeste været kommer noe lenger sør på Vestlandet.

– Der blir det en del vind og i kveld opp i en sterk kuling, kanskje liten storm med nedbør som snø 5-800 meter over havet, sier Fagerli til smp.no.

Fagerli mener at Sunnmøre og Nordfjord vil ligge litt i le på grunn av en vind i sørlig retning.

– Men det blir nok surt på fjellovergangene over Strynefjellet og over Romsdalen. I lavlandet og på kysten i Møre og Romsdal ser det ikke ut til å bli så verst.

Fagerli mener at det blir tøffest på fjellovergangene sør for Sogn.

– Befinner du deg i lavlandet på Nordvestlandet blir det ganske mildt, sier han.

Kaldere til uka

Den snøen som overlever til mandag kan se ut til å bli liggende en stund framover.

– Vi går inn i en tid med kaldere vær. Tirsdag blir det minusgrader, fralandsvind og en ganske tørr værtype, spår statsmeteorologen.

Fagerli mener at det blir ganske fint vintervær fra tirsdag og ei uke fram. Temperaturen vil ligge stort sett mellom 0 og 5 minusgrader.