Av: Sofie Svanes Flem

Formannskapet: Enige om at Osane må bygges

foto
Elever fra Hessa barneskole, representanter for SIF/Hessa og FAU på Hessa skole, har tatt turen til rådhuset for å følge med på om politikerne holder løftene sine om Osane idrettshall. Foto: Sofie Svanes Flem

Tirsdag behandler Ålesund formannskap budsjettet for 2022. Ikke alle partier har rukket å lage ferdig budsjettforslag, men fra talerstolen lover samtlige at de ikke vil utsette byggingen av Osane idrettshall.

I salen sitter frammøtte barn fra Hessa skole, og representanter for SIF/Hessa, for å følge med.

Den politiske posisjonen med Ap, Sp, KrF, MDG, SV og V har lagt fram et budsjettforslag der Osane er tatt inn med oppstart i 2023 – i stedet for 2027.

Også Høyre og Frp har i sine budsjettforslag tatt Osane inn med byggestart i 2023.

– Vi i Arbeiderpartiet vil ikke sette Eidet skule og Osane idrettshall opp mot hverandre. Eidet må vi gjennomføre. Osane må vi prioritere. For denne kommunedelen trenger hall. Blant anna av hensyn til levevilkåra til folk i ytre bydel. Ytre bydel har venta lenge nok, sa Geir Ove Leite (Ap).

Monica Molvær (H) sa at det ikke var noen tvil fra Høyres side om at Osane ønskes prioritert.

– Jeg forstår veldig godt at innbyggerne har mista troa på oss. Jeg ble selv valgt inn i bystyret i 2011. I 2012 gikk jeg i fakkeltog for Osane og møtte barn som da var ti år gamle. Nå har de blitt 20, og mange har kanskje flytta herfra. Flytta fra et lokalsamfunn der de ikke fikk en idrettshall, sa hun.

– Det som skjer i hallen for barna, går det ikke an å sette en prislapp på, sa Molvær, som blant annet foreslo å flytte Moa helsehus ut av økonomiplanen og selge til private utviklere.

– En kan jo nesten lure på. Er det feil personer som er bosatt i ytre kommunedel? Når mellom 9.000 og 10.000 innbyggere står uten idrettshall. Dette har blitt skubba ut og ut i tid. Nå må vi ta grep og ikke utsette lenger, sa Thorbjørn Fylling (Frp), som hadde lagt Osane inn i Frp sitt foreløpige budsjett.

– Jeg vil gratulere tilskuerne med at Osane-hallen ser ut til å få unisont gjennomslag. Men også så bindende løfter at dere kan gå hjem og tro på at nå kommer hallen, sa Hans Kjetil Knutsen (Ålesundlista).

Siste nytt