– Det er dessverre for stor risiko å foreta oppskytningen i Ålesund og Giske i kveld, sier arrangør Trine Klemetsen i Bypatrioten i en pressemelding.

Sammen med sine samarbeidspartnere har de fulgt værprognosene tett det siste døgnet. Det er meldt kuling og bygevær mellom klokka 19 og 21 på nyttårsaften da oppskytningen etter planen skulle foregå.

– Været er så ustabilt og meldingene så usikre. Vi har vært i tett dialog med Meteorologisk Institutt hele veien, men når det er meldt kuling så blir risikoen for stor.

Nå er det usikkert hva som skjer med spleiselaget.

– Hadde vi rigget opp og det ble slik at vi ikke kunne fyre av, så hadde vi brukt opp hele spleiselaget. Nå må vi samle teamet og tenke oss om, og se om det er mulig å gjøre noe kjekt på nyåret. Det er mer enn utsettelse enn en avlysning, sier Klemetsen til smp.no.

Bakgrunn: Sterk vind kan skape trøbbel for fellesfyrverkeriet

Støtte

Ifølge en pressemelding fra Bypatrioten så får de støtte for avlysningen.

– Været står rett på og her er ingenting som beskytter. Det er for stor risiko å samle folk dersom værprognosene slår til. Vindmålerene i Ålesund Havn viser nå vind opp mot 12 m/s og havnevakt Richard Breen støtter en avgjørelse om å utsette fyrverkeriet, uttaler kultursjef i Giske kommune, Frode Synnes,

– Ja, den som ikke skjønner dette dilemmaet må være innflytter fra østlandet, sier han. Dette har jeg vært med på i Florø. Der måtte de avlyse grunnet vind og vær, men satte det opp igjen på et senere tidspunkt til stor glede for oss andre, så det kan være ei god løsning, mener han.

– Vi har ventet så langt inn det har latt seg gjøre. Det er mye som må rigges og gjøres klart, og det er rett og slett for ustabilt til at vi tar sjansen, sier Klemetsen som håper alle får en flott nyttårsfeiring likevel.