For pinglete, mente Sandøy-ordfører Oddvar Myklebust.

Bør gå imot

– I vedtaket fra formannskapet i Sandøy står det at vi går imot at øyene skal gå til Aukra. Fellesnemnda burde egentlig også vært så klare, men jeg legger ikke fram noe nytt forslag, sa Myklebust.

Fellesnemnda understreker at de har respekt for dette ønsket, men at det likevel er flere tungtveiende argumenter som taler imot.

Satser på havet

Basert på reisetid, geografi og tjenestetilbud, vil ikke ei grensejustering i Sandøy kommune gi en mer funksjonell og formålstjenlig enhet, mener fellesnemnda.

Ei grensejustering vil også være et brudd på intensjonsavtalen mellom de fem kommunene der blant annet utvikling av havområdene er et satsingsområde.

Lite folk - stort areal

Ei grensejustering vil gjelde bare fire-fem prosent av innbyggerne i Sandøy kommune, men omfatter over førti prosent av landareal og havområde.

Hvis grensene justeres, vil store havområder ikke lenger være en del av Sandøy kommune. Dette mener nemnda er uheldig.

Det vil også få store konsekvenser for drifta i nåværende Sandøy kommune.

– Fagfolk som steller med kart har uttalt at ei grensejustering vil være en større jobb enn å etablere en ny kommune, sa Oddvar Myklebust.

Ordfører Oddvar Myklebust mente fellesnemnda burde ha vært klarere i sitt ønske om å få beholde øyene i Sandøy. Foto: Staale Wattø