I et boligområde i Skodje så tjuvene sitt snitt til å begå nok et innbrudd. Det har vært minst sju innbrudd på Sunnmøre denne påsken. Denne gangen mot et en bolig i et tett boligfelt.

– De hadde brutt seg inn gjennom kjøkkenvinduet og så åpna ei dør. Deretter har alarmen i huset gått. Når politiet kom var personene vekk. Jeg tror det var to personer som ble observert, forteller han.

Gjør som flere enn 25.000 andre - lik smp.no på Facebook

Fikk ikke med seg noe

Naboene reagerte før alarmen gikk av, men det kan virke som at alarmen har skremt tjuvene på flukt før politiet kom til stedet.

– De har vært på kjøkkenet og i hålen. Alarmen har nok gått ganske umiddelbart. De hadde ikke klart å få med seg noe, forteller Finnøy.

Det var heller ikke spor etter at tjuvene hadde lett etter verdisaker.

Urolig

Når smp.no snakker med han er det ikke lenge siden han kom hjem.

– Vi har kommet hjem og roet oss. Da vi fikk opprigningen i natt fryktet vi at det var brann. Det er den store skrekken. Innbrudd er ikke like ille. Vi var ikke hjemme og verdier og ting kan erstattes, men man blir jo urolig. Det er veldig godt at noe ikke ble tatt.

Det Finnøy sitter igjen med er en ubehagelig opplevelse og et vindu som må skiftes. Han takker naboene.

– Jeg må takke naboene som reagerte så raskt. Det er eneboliger på alle kanter og det har vært folk i nabolaget. Det var lys på i huset. Jeg syns det er rart at de valgte dette huset, sier Finnøy.

Les flere nyheter her