Trump som ny president i USA, påfølgende NATO-usikkerhet og behovet for en ny Europa-politikk er noe av det Myrvoll-regjeringen må forholde seg til.

I går ble den nye statsministeren presentert, under lanseringen av det politiske rollespillet LilleStortinget 2017.

Myrvoll presenterte sine statsråder, som med tilhørende sekretærer og rådgivere alle er politikkelever ved skolen.

Foreløpig holder regjeringen kortene tett til brystet, hva gjelder forslag den vil fremme under rollespillet 7.–9. mars. Men høyst trolig blir det debatt om Norges situasjon i verden med Trump som USA-president.

– Presidentvalget kom som et sjokk. Nå må Norge tenke nytt, sier utenriksminister Kenneth Østlund.

I tillegg er den nye fraværsgrensa, oljeprisen og arbeidsledigheten viktige saker for regjeringen framover.

– Jeg vil være en løsningsorientert statsminister som hører på alle, sier Tobias Myrvoll.

Egen blogg

En egen redaksjon av journalister og fotografer som skal dekke det politiske spillet, mens andre medieelever skal være kommunikasjonsrådgivere.

– Målet er å levere hyppig materiale som fenger leserne, sier ansvarlig redaktør Hermann Krohn-Dahle. Nyheter og kommentarer blir lagt ut på egen blogg, Fagerlia Budstikke.

– Rollespillet gikk veldig bra i fjor, og i år er vi enda bedre forberedt, sier avdelingsleder Sissel Standal og faglærer Aino Tornes. Å lære seg respekt for uenighet er noe av den viktigste lærdommen i prosjektet, mener Fagerlia-lærerne. Ifølge dem er det enda viktigere nå, med Trump.

Ansvarlig redaktør Hermann Krohn-Dale og ansvarlig PR-kontakt Lisa Ming Knutsen har viktige roller når politikerne skal ut med sitt budskap på skolens blogg. Foto: Staale Wattø
Over 200 elever ved Fagerlia videregående skole blir på ulike måter involvert i det store samfunnsfagprosjektet. Her fra gårsdagens regjeringslansering i skolens aula. Foto: Staale Wattø