Årets studentrevy har tittelen «Generasjon prestasjon».

– Vi tar for oss verden, Norge, lokalsamfunnet og skolen. Samfunnet som former generasjon prestasjon. Det er jo ingen genfeil som gjør oss til det vi er, sier revysjef Patricia Larsen.

Rundt 40 er med, 20 på scenen og nærmere 30 som tekstforfattere. Det skal bli fengende sang og dans. De har eget band, og har laget scenografien og koreografien sjøl.

foto
Innspurten For tida jobbes det hardt fra ni til ni, hver dag fram til revypremieren torsdag 23. mars. Forestilling nummer to fredag. Revysjef Patricia Larsen i aksjon. Foto: Staale Wattø

– Det er et slags tidsløp her. Vi prøver blant annet å se for oss hvordan vår generasjon utvikler seg. Hvordan blir som voksne, hvordan vi oppfører oss på gamlehjemmet. Hvordan vi bruker sosiale medier framover, og hvilke psykiske sykdommer det kommer til å føre til, sier revymedlem Didrik Nielsen fra Oslo.

Dagsaktuelle

Noen figurer kommer man ikke unna, som Trump. Bloggeren Sofie Elise er med, det samme er lokale politikere. Bussystemene i Ålesund får også gjennomgå.

– For alle oss som ikke er født og oppvokst her er det jo fristende å komme med noen spark til Ålesund og sunnmøringene. Jeg for min del har jo oppdaget at det ikke bare er en myte at sunnmøringene svømmer innover, hvordan folk med mange penger framstår som veldig fattige, ler Nielsen.

– Vi tar tak i det vi ser rundt oss og setter det på spissen. Og opplever at ting vi synes vi har dratt langt faktisk blir en realitet, som det vi plutselig hørte igjen som et sitat på «Luksusfellen», sier Larsen.

Den som lurer på hva akkurat det handler om kan komme på revyen.

– Men folk bør ikke vente så altfor lenge med å kjøpe billetter. Ei uke før premieren har vi allerede solgt halvparten av de til sammen 500 billettene. Det er vi kjempefornøyd med.

(Saka fortsetter under bildet.)

foto
RevyPlakaten Lover sentrale temaer fra Generasjon prestasjon. Foto: Pressefoto

For alle

Årets studentuke har et fyldig program og arrangementene er åpne for alle, understreker ukesjef Rebekka G. Hovde.

Her blir det blant annet indisk Holi-fest med hvite drakter og fargepulver, lekedag på fjortistorget, ballsportturnering i Fagerlihallen med innebandy, futsal, basket-, volley- og kanonball, konserter og ei rekke foredrag, blant annet med bokaktuelle Hanne Kristin Rohde.