Slinningen Barnehage har nettopp blitt ferdig med å lage kunstgressbane på barnehagens område.

– Jeg tror faktisk vi er den eneste barnehagen i Ålesund med egen fotballbane. Vi har fått kulturmidler fra Ålesund kommune, men vi har ellers dekket utgiftene av eget budsjett og ved flere hundre timers dugnadshjelp fra foreldrene, forteller styrer ved barnehagen, Cecilie Holen.

Se video fra åpninga av bana over

(mer å lese under bildet)

Åpnet bana AaFK-spiller og tidligere Hessa-beboer Bjørn Helge Riise åpnet kunstgressbana ved Slinningen barnehage sammen med Ingrid. Foto: Nils Harald Ånstad

Gjør som flere enn 23.000 andre - lik smp.no på Facebook

Oppvekst i nærheten

Da Bjørn Helge Riise, sammen med barnehagejenta Ingrid, kunne klippe snora til den nye kunstgressbana, var det et oppdrag han var svært glad for å kunne være med på.

– Jeg er jo oppvokst rett i nærheten her, og derfor er jeg svært glad for hver fotballbane som dukker opp her, sa den nåværende AaFK-spilleren, og forhenværende England- og Belgiaproffen.

(mer å lese under bildet)

Full fart De 55 barna i Ålesund-barnehagen har en ny og fin boltreplass med kunstgressbana. Foto: Nils Harald Ånstad

Håper på økt interesse

Styrer Holen håper også at den nye fotballbana kan føre til økt fotballinteresse blant barnehagebarna.

– Vi har holdt på med dette prosjektet i to år, og er veldig glade for å komme i havn. Nå håper vi bana blir flittig brukt av våre 55 barn, og at det kanskje fører til enda flere proffer fra Hessa, slik som Bjørn Helge og broren John Arne som er oppvokst noen steinkast herfra, sier Holen.

(mer å lese under bildet)

Vil bli proffer Bjarte og Pontus skal bli fotballproffer, og lover å trene mye på den nye bana. Foto: Nils Harald Ånstad

Les flere nyheter fra Ålesund og omland på smp.no

Aktive kompiser

Under åpninga var hele barnehagen pyntet til fest, med ballonger, fotballdrakter, kaker, saft og kaffe til de voksne.

– Det er veldig spennende at vi har fått fotballbane. jeg skal nemlig bli fotballspiller når jeg blir stor, forteller Pontus.

Han og kompisen Bjarte var veldig aktive på den nye bana under åpninga.

– Jeg vet ikke hvilket lag jeg skal spille på når jeg blir stor, men de har hvite drakter. Jeg har en slik drakt hjemme, konstaterer Pontus, som lover å bruke den nye kunstgressbana flittig: – Minst hver dag, fastslår han.

Dugnadsjobb Mye av jobben med kunstgressbana til barnehagen er gjort på dugnad, men kommunen har også spyttet inn kulturmidler i prosjektet. Foto: Nils Harald Ånstad
<strong>Vil bli proffer:</strong> Bjarte og Pontus skal bli fotballproffer, og lover å trene mye på den nye bana.