Den første episoden skjedde da mannen truet et nært familiemedlem med å drepe hen.

Den andre episoden var da mannen kom med kniv på Spar-butikken på Stranda. Overvåkingsvideoen viser at mannen går litt inn og ut av butikken, før han går mot en av de ansatte mens han holder kniven i den ene hånda.

Etterpå viste han finger til flere andre, både kunder og ansatte, før han gikk ut.

Selv om mannen ikke sa noe særlig, ble han oppfattet av de ansatte som svært truende. De låste dørene til butikken og ringte politiet etter hendelsen. To av dem fikk reaksjoner etter å ha vært i livsfare.

Politiet pågrep mannen hjemme i leiligheten hans. Da forklarte han at han var sikker på at han skulle drepe noen den dagen.

– Selv om han ikke gjorde utfall med kniven, må måten han gikk mot den ansatte med kniven i hånden ha vært svært skremmende og ha fremstått som høyst reell. Retten viser også til at han i etterkant sa at han den samme dagen hadde vært helt sikker på at han kom til å drepe noen, noe som tilsier at det objektivt sett var en fare for at trusselen ville bli realisert, står det i dommen.

Den rettsoppnevnte sakkyndige har kommet fram til at mannen var psykotisk under trusselepisodene. Derfor dømmes mannen til tvungent psykisk helsevern.