Både skolen og Barnekreftforeningen er fornøyd med resultatet, som endte opp på 110.000 kroner.

2.100 kilometer

Elevrådsleder William Nærø Nordal og nestleder Rusne Savickaite som begge går på 7. trinn forteller at Blindheim barneskole har egen joggeløype.

Leder og nestleder i elevrådet ved Blindheim barneskole William Nærø Nordal og Rusne Savickaite er stolte over resultatet i årets Skolejoggen. Foto: privat

– Vi løper hvert år i joggeløypen så mange runder som vi kan for å samle inn til saker som er viktige for at andre mennesker skal få det bedre, forteller William.

– Og i år var det Barnekreftforeningen. De største elevene ved skolen løper en hel time mens de minste løper litt kortere tid, forteller Rusne.

I år løp elevene ved skolen til sammen hele 2100 km, og når antall runder var telt opp ble det ganske mange runder.

Ikke tilfeldig sak

For elevene og de voksne ved Blindheim barneskole ble årets skolejogg spesiell. At skolen valgte å støtte barnekreftforeningen i år var ikke tilfeldig. Skolen har siste årene erfart kreftsykdom på nært hold der medelever har fått barnekreft og William kan fortelle at en av medelevene på 7. trinn har hatt barnekreft.

Hanne Hafr, rådgiver i markedskommunikasjon hos Barnekreftforeningen, forteller at de er imponert over elevenes innsats.

– At skolen samler inn så mye penger og viser sin støtte til barn som har fått kreft er rett og slett rørende. Vi er veldig takknemlig, avslutter Hafr.