Av: Camilla Hjelmeseth

Elisabeth Teige vant prestisjetung pris

foto
Elisabeth Teige fra Ålesund mottok Kirsten Flagstad International Anniversary Award 2020. Foto: Privat

Før helgen ble operasanger Elisabeth Teige fra Ålesund tildelt den prestisjetunge Kirsten Flagstad International Anniversary Award 2020. I juryens begrunnelse ble det lagt vekt på at hun mestrer energinivået fra orkesteret, og stemmekraften hun innehar.

– Bredden i dette talentet er stort. Hun har en sømløs teknikk og naturlig tonedannelse. Hun hører hjemme på operascenen, og det har juryen lagt merke til, sto det i begrunnelsen.

Juryen mener Teige er i ferd med å slå seg opp på den internasjonale operascenen, og at hun er helt etter Kirsten Flagstads ånd og hjerte: «Med beina på jorda og en himmelsk stemme.»

– En gjev pris

Teige ble overrasket med prisen på scenen under en tre timer lang konsert i Operaen i Oslo som skulle feire at det er 125 år siden Flagstad ble født.

Hun forteller til Sunnmørsposten at det var stas å stå på scenen i utgangspunktet, fordi det var hennes første opptreden siden mars. At hun ble overrasket med prisen gjorde det hele bare enda mer spektakulært.

– Det er en gjev pris å få, sier hun.

Prisen består blant annet av et malt portrett som Håkon Gullvåg har laget av Kirsten Flagstad, som nå henger på stueveggen hjemme hos sopranen.

– Det er stort og dominerende, og det er bra, sier Teige, og fortsetter:

– Som sopran ser jeg opp til Flagstad, og synger repertoaret som hun sang. Det betyr mye å bli nevnt i samme setning som henne, og jeg er veldig rørt og takknemlig.

Siste nytt