Eik var ansatt i FN i flere år før hun startet i jobben i den internasjonale organisasjonen OiER der hun jobber nå. Organisasjonen har hovedkontor i Wien i Østerrike.

Dette ble rettet opp i den versjonen Sunnmørsposten publiserte på nett torsdag, men kom dessverre ikke med i lørdagens papirutgave.

Det står også at OiER er et østerisk konsulentselskapet. Det er en internasjonal organisasjon med hovedkontor i Wien.

I dagens papirutgave brukes også et bilde av Eik sammen med er Marielle Furnes Mannseth. Hun er ikke lenger leder av Framtidslaben i Ålesund.

Eik presiserer at hun har jobbet i FN fram til rundt 2012.

– Jeg har de siste 10 årene vært ansatt i OIER i Wien, sier Eik.

Hun leder et FN-program for smarte og bærekraftige byer, gjennom jobben i OIER.

Eik belager at det har kommet fram mye negativitet rundt arbeidet med Norsk bærekraftsenter.

– Det er synd at det har kommet fram så mye negativt rundt dette. Nå håper jeg politikerne skjønner at en må samle fylket rundt denne satsingen. Om en ikke gjør det i Møre og Romsdal så kommer kommer kompetansen og arbeidsplassene til å ende andre steder. Dette er en mulighet fylket har nå og som de må gripe, sier Eik.

– Politikerne må løfte blikket og ikke bare fokusere på detaljer, er oppfordringen fra Eik.

Hun understreker at hun selv ikke har noen formelle roller i prosessene som har gått rundt etableringen av det nye bærekraftsenteret utenom å ha ledet arbeidsgruppen som har vurdert mulighetsrommet til United Future Lab i Ålesund. Hun understreker at hun heller ikke har noen posisjoner tilknyttet United Future lab også kalt Framtidslaben.

– Nei, jeg har ingen formell roller der. Den er styrt at Ålesund kommune, påpeker hun.

Planene tilknyttet å flytte hjem til Ålesund gikk ikke helt slik hun hadde sett for seg da pandemien slo inn og samfunnet stengte ned.

– Vi fikk to år med pandemi og nedstenging av samfunnet. Barna har nå flyttet tilbake til Wien. Jeg jobber litt på ulike steder, så vi får se hvor det blir, sa Eik til Sunnmørsposten onsdag denne uka på telefon fra Heathrow flyplass utenfor London på vei til å rekke et fly til Wien.