Lørdag ettermiddag har Møre og Romsdal Høyre nominert Marianne Synnes fra Ålesund på andreplass før stortingsvalget 2017.

Det ble vedtatt i nominasjonsmøtet, som pågår i Molde lørdag.

– Jeg er svært fornøyd med å bli nominert til 2. plassen, og er ydmyk over den tilliten jeg er vist fra hele fylket. Jeg ser nå frem til å jobbe for å få inn minst to representanter fra Møre og Romsdal Høyre på Stortinget, sier Synnes i en kommentar til smp.no.

Hun forteller at det er lokallag fra hele fylket som står bak nominasjonen. Trude Fjærli Giskås fra Giske fikk 38 stemmer.

Orten enstemmig inn

Men aller først ble stortingsrepresentant Helge Orten fra Midsund enstemmig valgt inn på førsteplassen.

Vetle Wang Solheim fra Smøla fikk tredjeplassen, i voteringskamp mot Anders Riise fra Hareid. Til slutt ble hele lista vedtatt slik nominasjonskomiteen hadde lagt den fram.

Klart flertall

Det er 140 delegater på møtet. Synnes fra Ålesund fikk 100 stemmer, opplyser fylkessekretær Odd Harald Karlsen til smp.no.

I inneværende periode har Høyre to representanter på Stortinget. Dermed er det en reell mulighet for at Synnes kommer på Stortinget fra neste høst – som erstatning for Elisabeth Røbekk Nørve, som også er fra Ålesund. Nørve sa nei til gjenvalg.

Var spent like før

Da smp.no snakket med Synnes lørdag formiddag, var hun tydelig spent da hun var på veg inn i salen der møtet foregår i Molde.

Nominasjonskomiteen foreslo viserektor Marianne Synnes ved NTNU Ålesund på andreplass, og Vetle Wang Solheim fra Smøla på tredje.

Nominasjonsmøtet starta klokka 11.