Les også: Høie framskynder foretaksmøtet

På regjeringens bord

Nesvik sier dette er en henstilling til Høie.– Jeg tror på Bent når han sier han ikke har intervenert denne prosessen. For min del dreier ikke dette seg om hvilket tomt en skal velge. Det har ikke jeg noe synspunkt på, sier Nesvik.Med mailen fra Nesvik til Høie har dramaet rundt tomtevalget tatt en ny omdreining. Som parlamentarisk leder har Nesvik nå sørget for at denne saken har flyttet seg inn på agendaen i regjeringsapparatet.

Det kan se ut som at Høyre og Frp har ulike syn i denne saken. Høie har ennå ikke svart på mailen.

Les også: Sunnmørspolitikarar fryktar Molde-sjukehus

Vil vente til sommeren

Nesvik ser for seg en utsettelse av tomtevalg fram til sommeren. Kanskje lengre.– Det som er avgjørende etter min oppfatning er at det kan bygges tillit i organisasjonen. Til det trengs det noe tid. Fram til sommeren, kanskje lengre, men den tiden må en kunne ta seg. Det betyr ikke at andre prosesser trenger stoppe opp. En kan fortsette arbeidet fra en idefase til en konseptfase selv om en ikke fatter en beslutning om selve tomtevalget, påpeker Nesvik.

– Alt revet ned

En ryddig prosess mener Nesvik er helt avgjørende for å lykkes med denne svært vanskelige saken.– Dette var en prosess som var inne på et godt spor. Nå er alt det revet ned. Vi snakker her om en milliardinvestering som skal komme folk til nytte de neste 40-50 årene. Da må vi ta oss tid og få gjort dette på en skikkelig måte, sier Nesvik.