Slik tolker Frps Sylvi Listhaug framgangen på partimålingen for Møre og Romsdal. Partiet ligger nå godt over valgresultatet for fire år siden.

– Dette blir uhyre spennende. Klarer vi et valgresultat som dette vil det være kjempebra, sier hun.

Partiet ligger på målingen 2,3 prosentpoeng over valgresultatet fra 2013. Skulle det bli resultatet vil det være nesten sensasjonelt.

– Jeg tror folk setter pris på at vi vil sikre landets grenser og fortsetter å satse på oljenæringen. Jeg mener vi generelt har levert mye god politikk for Vestlandet, sier Listhaug.

Framgangen i fylket er i tråd med det som nå skjer på flere andre nasjonale meningsmålinger. Partiet makter å mobilisere sine egne velgere, og flere peker på Listhaugs mange kontroversielle utspill som en viktig årsak til at det skjer.

På denne målingen viser tallene at hele 77 prosent av dem som stemte på partiet i 2013, vil stemme Frp også på mandag. Ingen andre parti kan vise til en tilsvarende lojalitet.

– Til forskjell fra Miljøpartiet de grønne og de andre drømmepartiene, så vet folk som bor langs kysten at vi må skape verdiene. Derfor tror jeg mange liker den politikken vi står for, sier Listhaug.