– Når Ålesund Live er i gang om ei måneds tid, skal også bryggeriet være klart til å ta imot gjester, forteller Marius Lunde Petersen, daglig leder i Molo Brew.

Første etasje på den gamle tollbua har åpnet seg mot omverdenen med fotside vinduer rundt det meste av bygget.

Inne er det fortsatt hektisk anleggsvirksomhet, men Marius peker og forklarer hvor det skal bli servering, bar, gjæringstanker og resten av det som til sammen skal utgjøre et nytt innslag i byens uteliv.

Molo Brew er et selskap i Momentiumsfæren der andre lokale eiere også er inne.

– Blant annet Oscar Sylte som skal stå for distribusjonen av Molo-ølet, forteller Marius Lunde Petersen.

Massivt

I det 536 kvadratmeter store lokalet på Storneskaia skal det stå 30 gjæringstanker. To i høyden opp til vel fire meters takhøyde.

– Det blir ganske massivt, slår bryggerisjefen fast.

Selve bryggeriet har ikke ankommet Ålesund ennå, men når det er installert, skal det første ølet være klart til i midten av juli. Bryggmester, brygger og ti fast ansatte er på plass.

Laboratorium

– Dette skal bli et laboratorium der vi utforsker smaker og tester ulike øltyper. Øl som serveres her er også brygget her. Øltyper som skal ut i butikkene blir brygget hos Arendalsbryggeriet, forteller Lunde Petersen.

– Hva med mat?

– Da satser vi til å begynne med på kortreist burger, og vi starter med å ha åpent fra lunsjtid fem dager i uka som blir til sju etter hvert. Her blir det ingen scene, men vi tror det skal bli et hyggelig og uformelt sted.

– I konkurranse med dere sjøl på Terminalen?

– Nei, slik tenker vi ikke. Vår største konkurrent er sofaen hjemme, og vi tror at aktivitet genererer mer aktivitet. Og vi synes det er spennende å åpne en del av byen som mange kanskje ikke har noe forhold til.

– Tjuvstart på sørsida?

– Sånn kan man kanskje også si det.

Lunde Petersen vil ikke ut med konkrete summer, men bekrefter at det er ei solid økonomisk satsing Molo Brew-eierne nå gjør på Storneskaia.

Hele første etasje på den gamle tollbua har fått store vindusflater. Marius Lunde Petersen synes det er spennende å ta i bruk denne delen av byen. Foto: Staale Wattø