– Det er kommet flere tips om observasjoner av biler som vi sjekker nærmere, forteller fungerende lensmann Ove Finnes i Haram.

Politiet etterforsker to innbrudd i Haram og ett innbruddsforsøk i Skodje. Finnes er foreløpig tilbakeholden om hva som er kommet fram, men bekrefter at de har konkrete spor som de undersøker.

Han påpeker samtidig at politiet ønsker flere tips.

Ble oppdaget

Ved boligene i Eidsvika og Brattvåg har tjuver i løpet av helga tatt seg inn ved å bryte opp vinduer. Politiet fikk melding om innbruddene på søndag.

Ved 01.30-tida på Stette i Skodje oppdaget en huseier at en mann stod å lyste inn et vindu med lommelykt. Mannen la på sprang da han ble oppdaget.

– Både metoden og oppførselen på stedet gjør at vi ser disse sakene i sammenheng, forteller Finnes.

Huseier: – Et overgrep

I Brattvåg ble det blant annet stjålet en del sølvtøy. Også i Eidsvika det stjålet tilsvarende verdisaker som bunadssølv, smykker og ringer, fortalte huseier Ole Johnny Gamlem til NRK Møre og Romsdal mandag.

– Det er ikke en god følelse at noen har vært i huset ditt. Det er et overgrep, uttalte Gamlem som nå ville vurdere boligalarm ved huset som for noen år tilbake ble kåret til «Norges vakreste hjem».