Det var sønnen til Tormod Roth som var hjemme sammen med venner lørdag kveld. Roth selv var på påskeferie og kom ikke tilbake til familieboligen før dagen etter. Da hadde tyver brutt opp en dør og forsynt seg med verdisaker til en verdi av rundt 100.000 kroner.

– Det er surt, for å si det slik. De hadde tatt seg inn på ei side av huset som naboene ikke har tilsyn til. Huset ble tømt ganske uforstyrret, forteller Roth til smp.no.

Det var NRK som først skrev om denne saken.

Uforstyrret

Roth mener at tyvene mest sannsynlig hadde holdt huset under oppsikt og slått til på et tidspunkt hvor de visste at det var ingen hjemme. Han sier at politiet mener at tyvene har brukt ganske kort tid i huset.

– Rundt halv ett forlot ungdommene huset. Da ble det observert en bil som passerte huset. Ellers har vi ikke lagt merke til noe mistenksomt, forteller Roth.

Sønnen hadde skrudd av lyset og låst døren etter seg. Det var et rotete hus som møtte familien på søndag, omtrent 12 timer etter at sønnen forlot huset. Tyvene hadde vært gjennom hele huset.

– Det er svært irriterende at noen har tatt seg til rette i huset og forsynt seg med verdisakene, men heldigvis er det ingenting som er ødelagt eller knust i huset, ingenting som må repareres.

Tyvene hadde gått etter gjenstander som kan smeltes ned. Elektronikkgjenstander som datamaskiner fikk stå i fred.

Gjør som flere enn 25.000 andre - lik smp.no på Facebook

Forholdsregler

Familien føler seg ikke utrygg i hjemmet sitt etter innbruddet.

– Nei, egentlig ikke. Politiet sa at de som begår denne typen kriminalitet ofte unngår konfrontasjoner med folk. De mente at tyvene trolig hadde stukket av om det var noen hjemme. Man vet jo ikke det sikkert, men det er vanlig med denne typen innbrudd, sier Roth.

Nå vil familien ta forholdsregler, for å forsøke å hindre at noe slikt kan skje igjen.

– Akkurat hvilke vet jeg ikke. Det er nå mange alternativer på markedet. Men jeg har stor tro på at nabolag og naboer holder øye med eiendommene til hverandre når noen er bortreist, og at man gjør avtaler.

Les flere nyheter fra Ålesund og omland her