Fylkesrådmann Ottar Brage Guttelvik har i økonomiplanen for fylket lagt inn 443 millioner kroner til den nye skolen. Først 40 millioner til et forprosjekt neste år og 155 millioner til byggestart i 2019.

– Første byggetrinn er grovt kalkulert til 450 millioner kroner. Ålesund kommune sin del på en tredel av kostnadene er inkludert i beløpet, påpeker Guttelvik.

Det vi trenger

Ålesund-ordfører Eva Vinje Aurdal er fornøyd. Hun ser nå at denne skolen, som også er et viktig byutviklingsprosjekt, kan realiseres.

– Slik jeg vurderer tallene så er dette de vi trenger for å få gjennomført byggetrinn en, sier hun.

Fylkestinget fattet i juni i år et vedtak der de sa ja til bygging av en ny videregående skole på det området som omtales som sørsida av Ålesund. I planen som Guttelvik nå legger fram skal skolen stå klar ved utgangen av 2021. Det er i tillegg lagt inn til sammen 20 millioner kroner til tomtekjøp for både byggetrinn en og to.

– Slik det ser ut nå ønsker vi å få på plass både kulturskole og en ny scene for barneteateret i forbindelse med byggetrinn en, sier Vinje Aurdal.

Men det er mer enn ny videregående skole i Ålesund sentrum som ligger i planen fra fylkesrådmannen.

Sunnmøre

I løpet av de neste fire årene legger Guttelvik opp en til en omfattende opprustning av de videregående skolene på Sunnmøre.

Det er avsatt 67 millioner kroner til å fullføre ombyggingen av Spjelkavik videregående.

Videre legges det opp til å bruke 300 millioner kroner til en omfattende opprustning av tre av fire bygg ved Ørsta videregående skole.

Fagerlia videregående skal neste år og i 2019 til sammen rustes opp for 123 millioner.

Ved Borgund videregående skal brakkene som i dag huser 230 elever ved den elektrofaglige linjen skiftes ut til permanente lokaler. Foreløpige analyser viser at det vil koste rundt 100 millioner kroner.

Og på toppen av dette skal Spjelkavik arena bygges. Det blir en hall med tre håndball-baner. Prisen på den er på rundt 174 millioner og skal være et spleiselag mellom fylket, Ålesund kommune og idrettslaget.

Ålesund-ordfører Eva Vinje Aurdal er fornøyd med planen fylket legger til grunn for sørsida-skolen. Foto: June R. Johansen