Påska har Lindegaard tilbrakt på Stranda og i Ålesund sammen med fem barndomskamerater fra Danmark.

– Vi setter alle inn 250 kroner på en konto hver måned, og drar på en årlig tur for halvparten av pengene. Den andre halvparten spiller vi Lotto for, forteller Lindegaard.

Og i stedet for å velge St. Moritz eller andre eksklusive skisteder i Europa, ble det Strandafjellet.

– Jeg har det fantastisk hver gang jeg får komme tilbake hit, og mine venner stortrives her også. Jeg har sagt om vi vinner i Lotto, så kjøper vi hytte på Stranda, forteller han.

Vil spille

Lindegaard, som forlot Manchester United til fordel for West Bromwich i fjor høst, er nå utlånt til Championship-klubben Preston, der han har stor suksess.

– Om jeg blir værende i Preston, eller går tilbake til West Bromwich, vet jeg ikke ennå. Det viktigste for meg nå er å få spille fotball, sier Lindegaard.

Og bekreftelsen på at han gjør sine saker bra for tiden, fikk han under oppholdet på Sunnmøre. Da ringte nemlig en annen sunnmøring, Danmarks landslagssjef Åge Hareide, og fortalte at Lindegaard var tilbake i landslagstroppen for første gang siden 2011.

Gjør som flere enn 25.000 andre - lik smp.no på Facebook

Gjestfrihet

Lindegaard sier at den gjestfriheten han opplever når han kommer tilbake til Ålesund og Sunnmøre, er unik.

– Alle vil gjøre det beste for deg. Min gode venn Øyvind Vebenstad legger alt til rette for oss, og de menneskene vi treffer vil oss alt godt, sier Lindegaard.

Torsdag og fredag ble brukt til skikjøring på Stranda, mens lørdag ble brukt til Borgundfjord-fiske med påfølgende torskemiddag etterpå.

– På Stranda ble vi invitert hjem til den lokale kjøpmannen Oddbjørn Overå på gode historier og god lokal mat og drikke, det er helt unikt, mener Lindegaard.

Lørdag tok Odd Arne Hofseth med båten «Havstar» med seg Lindegaard og følget på ekte borgundfjordfiske, og med fem torsker som resultat, var det duket for festmiddag på kvelden.

– Vi fikk også med oss båttur på Hjørundfjorden og en fantastisk lunsj på Sagafjord på Sæbø. Nok en gang har det vært en innertier å dra hit, fastslår Lindegaard.

Og han kommer tilbake, kanskje allerede til sommeren.

– Mine venner har allerede begynt å snakke om en ny tur. Så kanskje blir det Elton John-konsert og Sommerfesten på Giske, sier Lindegaard.

Les flere nyheter her