- NJFF Møre og Romsdal har i samarbeid med lokale krefter i Eidsdal åpnet opp for åtejakt på jerv på fjellet mellom Eidsdal og Geiranger, opplyser Håvard Wiggen i NJFF Møre og Romsdal til Sunnmørsposten.

Han sier det har vært mye jerveaktivitet i dette området i vinter, og jerven tok mye sau sist sommer/høst.

- Tilbudet om jervejakt er finansiert av Fylkesmannen i Møre og Romsdal som en del av de konfliktdempende tiltakene mot rovviltskader.

Trenger lisens

Jervejakta varer til og med den 15. februar og du må ordne lisens for å bli med som jeger.

- NJFF Møre og Romsdal anbefaler alle som har lyst til å prøve seg på jervejakt å gå inn på vår hjemmeside. Her finner man alt man trenger av info for å både registrere seg som lisensjeger og for å booke tid til å dra ut på jakt. I åtebua er det en liten gassovn slik at jegerne skal kunne holde varmen gjennom natta. Deretter er det bare å smøre seg med tålmodighet, og vente på at jerven dukker opp, sier Wiggen.

Åtejakt

Riksveg 63 (Ørnevegen) skiller yngleområdet for jerv fra området uten mål om yngling.

- På vestsiden av veien er det en kvote på tre jerv i vinter, mens på østsiden er kvoten kun ett dyr. Jerven beveger seg mye fram og tilbake over riksveien, og passerer vanligvis rett forbi der åtet nå ligger. Det er med andre ord svært gode sjanser for at jerven dukker opp på åtet når som helst.

I høst er det samlet inn nærmere 4 tonn slakteavfall fra hjortejakta i Eidsdal.

- Dette gjør at jerven har redusert tilgang på mat, og det er derfor sannsynlig at den vil komme jevnt og trutt på åtet framover vinteren.