Teamleder Per Oskar Slinning i Bingsa ble politianmeldt av rådmann Astrid Eidsvik etter mistanke om korrupsjon.

Dette skjedde etter at Sunnmørsposten avslørte at OK Entreprenør AS hadde jobbet privat for ham uten at det finnes noen form for skriftlige avtaler eller oppgjørsbekreftelser på arbeidet.

Saka kom i kjølvannet av at kommunerevisjonen avdekket at entreprenøren hadde blitt brukt for 23,9 millioner eks. moms i Bingsa uten kontrakt eller offentlig anskaffelser.

Les alt om Bingsa-skandalen her

Etterforsker flere

Økokrim har senere blitt involvert i saka, og nå bekrefter Eivind Klokkersund i Økoteamet lokalt at flere personer i Ålesund kommune er under etterforskning.

– Er noen mistenkt eller siktet i saka?

– Vi etterforsker flere personer i Ålesund kommune, men også utenfor kommunen. Hvilken status den enkelte har ønsker jeg ikke si noe om per i dag, sier Klokkersund, som heller ikke vil gå inn på navn.

Ektemann tjente økonomisk

Sigrun Jahren er virksomhetsleder for vann, avløp og renovasjon (VAR), som Bingsa ligger under.

Sunnmørsposten har avslørt at Jahren betalte ut tre fakturaer til ektemannen Tom Ivar Brates firma, Frozt Solution, på nærmere 150.000 kroner før bruken av selskapet ble avtalefestet gjennom et offentlig anbud.

Ålesund kommune har ikke klart å finne noen som helst form for skriftlige kontrakter knyttet til de tre fakturaene etter innsynskrav fra avisa.

Kommunalsjef Ronny Frekhaug har opplyst at teamleder Per Oskar Slinning skal ha bestilt de udokumenterte oppdragene fra Frozt Solutions.

– Problemet er at når hun er inhabil, kan heller ikke hennes underordnede treffe en slik avgjørelse. Ingen av hennes underordnede har beslutningskompetanse i saker hvor sjefen er inhabil. Det betyr at de ikke kan inngå en kontrakt med hennes ektemann. Dette er ikke noe skjønnsmessig vurderingstema, det står uttrykkelig i lova, sa en av Norges fremste forvaltningseksperter, jusprofessor Jan Fridthjof Bernt, til Sunnmørsposten.

Etter det smp.no forstår er Jahren fortsatt virksomhetsleder i VAR.

Skattemyndighetene involvert

Klokkersund hos politiet bekrefter også at politiet har en dialog med Skatteetaten i Midt-Norge om saka, men han vil ikke kommentere hvorfor. Politiet har også dialog med Arbeidstilsynet.

Oppgjøret for arbeidet hjemme hos teamlederen skal ifølge partene ha vært to plastbåter. OK Entreprenør AS hadde ikke hentet disse båtene da Sunnmørsposten omtalte saka i april.

Teamlederen har uttalt at han er usikker på om det private arbeidet ble utført i 2014, 2015 - eller før.

Etterforskning kan ta tid

Klokkersund i politiet sier at økonomiske straffesaker av denne karakter ofte tar tid.

– Det er vanskelig for meg å si når saka vil være ferdig etterforsket, sier han.