Skissene som er lagt ved søknaden til kommunen, viser at de ønsker et uteområde på litt over 1.000 kvadratmeter. Ann Kristin Angelsen vil ikke avsløre hva de ønsker å fylle parken med.

– Det blir morsomme og spennende aktiviteter for både de små og de store barna. Det blir også uteområder for de voksne, sier hun.

Akkurat som inne i aktivitetshuset, er uteområdet for barn opp til 12 år, og med ulike soner tilpasset ulike aldre. Dersom kommunen svarer raskt, håper de på å åpne i løpet av sommeren.

Første trinn

Barnas Lekeland har også kjøpt den mer enn 12.000 kvadratmeter eller 12 mål store tomta som de hittil har leid. Tomta strekker seg nesten ned til elva. Dermed er det god plass til å utvide uteområdet senere.

– Dette er første trinn. Området kan utvikles steg for steg. 12 mål er svært. En større del av prosjektet som vi etablerer vil være for barn og unge over 12 år, forteller Angelsen.

Vil gjøre regionen mer attraktiv

Barnas Lekeland starta opp i Ålesund i 2007, og i Molde to år senere. Den gang var lekeland noe ganske nytt i Norge. Siden har det vært stor vekst, og i dag er det et 20-talls i Norge. De siste åra har Barnas Lekeland i Ålesund hatt over 100.000 besøk i året, forteller Angelsen.

– Vi håper prosjektet skal bidra til at regionen vår skal bli enda mer attraktiv å bo og jobbe i, sier hun.

– Spjelkavik og Vasstranda har hatt ei svært positiv utvikling de siste årene, og er blitt et flott og mye brukt område for sport og rekreasjon, skriver hun i søknaden til kommunen. Verken Arbeidstilsynet eller Mattilsynet har merknader til planene om uteområde, ifølge søknaden.

Aktivitetshuset til Barnas Lekeland (blått) og første trinn av uteområdet (grønt). Tegning: Fra søknaden til Ålesund kommune