Vi snakker om Stian Walgermo, kraftkaren fra Sjøholt som har en solid CV å vise til som styrkeløfter.

29-åringen, som er bosatt i Trondheim, slet med ryggplager og ei vond hoft i 2017. Det var dårlig nytt for en mann som er av Norges sterkeste og skal løfte mest mulig i tre delgrener; benkpress, knebøy og markløft.

– Det går mye bedre nå og jeg kan faktisk trene for fullt igjen.

– Uten smerter?

– Vel, litt skavanker er det jo alltids som toppidrettsutøver, påpeker Walgermo. Som er nødt til å jobbe hundre prosent sivilt for å tjene penger til idrettssatsninga.

Han er dataingeniør og jobber som systemutvikler når han ikke trener i sitt eget treningslokale hjemme, eller på treningskvelder hos styrkeløftklubben i Trondheim.

Mistet 70.000 i inntekter

Walgermo ser nå fram mot europamesterskapet 11. mai, et EM som går i den tsjekkiske byen Pilsen. Denne byen er ofte møtested for styrkeløftere.

– Hva blitt ditt mål i EM?

– Jeg har to EM-gull fra 2015 og 2016, mens det ble bronse sammenlagt i fjor. Nå blir det tøft å ta gull igjen siden to løftere fra Ukraina var best i siste VM. De og russerne blir mine sterkeste konkurrenter, tror Walgermo. Som er overrasket over den enorme framgangen som løfterne fra Ukraina kan vise til.

– De har en fordel at de kan konsentrere seg om idrettskarrieren, mens jeg må jobbe for fult ved siden av. Siden det gikk tungt for meg i 2017 mistet jeg B-stipendet fra Olympiatoppen på 70.000 kroner. Men heldigvis har jeg noen gode sponsorer, som First Process fra hjembygda Sjøholt, sier Stian Walgermo.

Aktiv på sosiale media

Han må sjøl sørge for å markedsføre sine resultater, og ha kontakt med potensielle sponsorer.

– Jeg bruker sosiale media aktivt, ikke minst på Instagram. Der legger jeg nærmest daglig ut videoer av treningsøktene mine, sier Stian Walgermo. Som dataekspert er det også naturlig for ham å oppdaterte sine sider på sosiale media, han vet hvor viktig det kan være i egen markedsføring.

29-åringen er fornøyd med at forbundet har ansatt Lars Samnøy som ny landslagstrener.

– Jeg kjenner ham fra tiden på juniorlandslaget. Han er høyt utdannet og er ikke minst forskningsbasert i sitt arbeid som trener, en mann som er opptatt av faget sitt, påpeker Stian Walgermo.

Tøft år: Stian Walgermo fikk et tøft 2017 grunnet skadeplager. Han håper å slå tilbake i år. FOTO: PRIVAT Foto: privat