Drivkraft er tema når H.K.H. Kronprinsen for fjerde gang inviterer unge ledere og talent til en konferanse om framtidens Norge.

SIKT2016 arrangeres 24. - 25. oktober i Ålesund.

Konferansen er et nasjonalt møtested for unge ledere og talent i alderen 20-40 år og i år er Næringsforeningen - Ålesundregionen samarbeidspartner.

I informasjonsskrivet om konferansen går det fram at lokalt næringsliv bidrar med pengesummer for å få gjennomført konferansen i Ålesund.

Sponser

Ifølge notatet bidrar Sparebanken Møre med 600.000 kroner, PwC og Firmenich bidrar med 150.000 hver, mens Rolls Royce Marine AS og O.N. Sunde bidrar med 100.000 kroner. Tafjord og Ulmatec bidrar med 50.000 hver. I tillegg brukes 500.000 kroner fra Kronprins Haakon og Kronprinsesse Mette-Marits offisielle bevilgning.

NTNU i Ålesund stiller med lokaler og bespisning i forbindelse med gjennomføringen av SIKT2016. Quality Hotel Waterfront stiller med 10 rom og møterom i dagene SIKT er i byen.

Samarbeidspartnerne har til sammen fått 19 deltagerplasser på konferansen til sine unge ledere og talent.

Hvorfor Ålesund?

Det er flere grunner til at Ålesund er en spennende arena for SIKT2016, forteller Kronprins Haakon i en pressemelding.

- Næringslivet forteller om utfordrende tider i den maritime bransjen. Samtidig er den maritime og marine næringen i regionen preget av innovasjon og solid kompetanse. Når nedgangen rammer offshore-relaterte virksomheter, svarer sunnmøringen med innovasjon og oppfinnsomhet, sier Kronprins Haakon.

Dette gjør at nye gründerbedrifter vokser frem.

- Nye tanker, løsninger og teknologier lanseres fra flere bedrifter. På SIKT samles flinke folk for å se fremover – sammen. De ulike klyngene i Møreregionen tenker og løfter også sammen. Forskningsmiljøene er sterke. Spekteret av bedrifter som leverer fiskerelaterte tjenester og produkter nasjonalt og internasjonalt, er viktig for regionen. Ålesund er landets ledende eksporthavn for fisk, sier han.

Tenke nytt

I sin invitasjon til deltakerne skriver Kronprinsen at de er invitert fordi de har mye å bidra med – både på konferansen og til framtidens Norge. Kronprinsen lover at deltakerne over to intense dager blir utfordret til å tenke nytt, samt å kjenne på sin egen drivkraft.

- Målet er at deltakerne gjennom å høre dyktige foredragsholdere, workshops og aktiviteter skal få en opplevelse å bygge videre på – både profesjonelt og personlig.