Sammen med fem voksne reiste Jørgen Ulland (16) og Jonas Viddal (15) fra Ålesund fredag klokka 18. De skal seile skipet «Wyvern av Aalesund» hele veien opp til Belfast, før de selv skal delta på The Tall Ships Races, og være med skipet hele veien til Kristiansand.

God erfaring

– Hadde vi tatt fly ville vi kommet til Belfast en dag før racet begynner. Nå får vi mye mer tid der før vi skal ut å seile igjen. Ingen av oss har vært i Skotland eller Irland før, så det skal bli veldig kjekt å få tid til å gjøre litt sightseeing, sier guttene.

Etter at de reiser fra Ålesund vil første havn de går i land være byen Inverness, før de reiser videre til Belfast.

Følg seilskuta på AIS-posisjoneringen (ekstern lenke)

Alt fra å sette opp seil til å lage mat og ha nattevakt står nemlig på planen.

Høydepunkt

–  Vi skal vel få vært innom de fleste områder. Det er i hvert fall det vi håper på. Men vi har med oss mye godteri og brus, og det skal bli gode forhold, så dette blir nok en helt fantastisk tur, sier guttene som mener det er slike seildager som er høydepunktene i livet.

– Dette er for å transportere Wyvern til Belfast hvor races starter, men det blir også en kosetur. Vi har gleda oss i mange år til dette her. Faktisk helt siden det ble bestemt at Tall Ships Races skal være i Ålesund, sier Dagfinn Ullaland