På nyttårsaften i fjor var det titalls terrengbranner rundt om på Sunnmøre. Det er det ingen grunn til å frykte i år, men brannfaren for bygningsbranner er der.

foto
Vidar Bakke, brigadesjef. Foto: Privat

– De generelle reglene for fyrverkeri må man følge. Det er ingen brannfare i terrenget, men på hus er det vanlig brannfare. Man må være veldig forsiktig og passe på hvor nedfallet fra fyrverkeriet lander, sier han.

Regler for fyrverkeri

Dine plikter: "Enhver plikter å vise alminnelig aktsomhet og opptre på en slik måte at brann, eksplosjon og annen ulykke forebygges."

Nødbluss

I fjor var det særskilt nødbluss som skapte mange branner.

– Nødbluss er per definisjon forbudt, og det har vi vært ute og gjort folk spesielt oppmerksomme på. De kan fortsatt skape terrengbranner selv om det er vått ute, men jeg ser ikke spesiell fare for det i terrenget heller. Men de er farlige om de treffer, sier Bakke.

Brannmannskapene

Brannmannskapene har vanlige vakter i kveld. Det er ikke satt inn noen ekstra styrker. Og litt nyttårsfeiring kan det hende det også blir på dem.

– De lager seg middag og feirer litt. Av erfaring blir det en del småhendelser, men akkurat nå ser jeg ingen store utfordringer.