Leipzig bekreftet søndag overgangen i sine kanaler. 32-åringen har undertegnet en avtale som strekker seg ut inneværende sesong.

– Jeg er stolt over å bli en del av RB Leipzig, og at jeg fikk muligheten til å bli en del av keeperteamet på så kort varsel, sier Nyland i en uttalelse.

– Jeg ser virkelig fram til å bli kjent med laget og å ha en vellykket sesong sammen med lagkameratene mine, legger han til.

Lørdag sa direktør Oliver Mintzlaff til Sky at avtalen med nordmannen nærmer seg å være i orden.

– Jeg kan si at navnet er korrekt, og vi er i sluttfasen av samtalene, sa Mintzlaff på spørsmål om nordmannen blir klubbens nye keeper.

Blir andrekeeper?

Nyland har stått uten en klubb siden kontrakten med Reading gikk ut i sommer. Før oppholdet i Reading sto han også flere måneder uten en arbeidsgiver.

Leipzigs ungarske førstekeeper Péter Gulácsi røk korsbåndet i mesterligaseieren over Celtic onsdag. Han er ventet å være ute resten av sesongen.

– Jeg hadde selvfølgelig foretrukket andre omstendigheter rundt overgangen min, og jeg håper at Péter Gulácsis rehabilitering vil gå raskt og være positiv, sier Nyland.

31 år gamle Janis Blaswich har figurert som andrekeeper bak Gulácsi denne sesongen. Han ble hentet tilbake til klubben i sommer etter et låneopphold i nederlandske Heracles.

Har spilt for landslaget

Det er ventet at Blaswich blir ny førstekeeper, mens Nyland må finne seg i å være reserve.

– Som følge av Petes lange skadepause, var det åpenbart for oss at vi måtte signere en keeper som har erfaring, kan integreres i laget raskt og er tilgjengelig umiddelbart. Ørjan passer perfekt til denne profilen. Han kjenner Bundesliga fra sin tid i Ingolstadt og spilte også lenge i England, sier målvaktstrener Frederik Gössling.

– På grunn av sine kamper på landslaget har Ørjan fått spille de siste månedene da han var uten klubb, legger han til.

Nyland har vært i tysk fotball før. I 2015 ble han solgt fra Molde til Ingolstadt. Der var han i tre år før veien gikk videre til Aston Villa.

Målvakten har 40 landskamper for Norge.