Helse Møre og Romsdal utsetter styreevalueringen på grunn av at de vil avklare de lovmessige forhold.

Sunnmørsposten hadde i forkant av møtet rettet et formelt krav om å holde møtet åpent, og at Helse Møre og Romsdal kunne lukke møtet i deler som ville handle om særlig sensitive personopplysninger.

Utgangspunktet til helseforetaket var å lukke møtet av hensyn til personvern. Det er strenge krav til å lukke et møte med denne begrunnelsen. Ifølge offentlighetsekspert Gunnar Bodahl-Johansen må det da være snakk om typiske forhold som sjukdom. En ordinær evaluering av hvordan styret har gjort jobben sin kan ikke unntas for innsyn, mener eksperten.

Styret var så usikker på at de hadde loven på sin side at de må finne en ny dato for evalueringen.  Etter en times debatt valgte styret enstemmig å utsette møtet på ubestemt tid.

Til det neste møtet vil de ha en skikkelig vurdering for om de kan stenge møtet.

Pressen satt på bakerste rad og argumenterte for åpenhet, og tidligere i dag skrev smp.no at det var lovstridig å lukke møtet, slik planen var.

Delte meninger

Styret diskuterte lenge og det var delte meninger, men styreleder Stein Kinserdal valgte til slutt å fremme et utsettelsesforslag.

Juristene i Helse Midt-Norge skal avklare om man etter loven kan lukke et slikt møte, eller om loven er formulert slik at møtet må være åpent.

Trine Sevaldsen, Charles Austnes og Harald Topphol, var blant de som hellet mot å ha åpent møte. Disse tre er representanter for de ansatte.