Mannen er ifølge Barents Observer sønn av en kjent russisk forretningsmann som er en nær medarbeider med Vladimir Putin. Faren ble etter annekteringen av Krim plassert på det amerikanske utenriksdepartementets sanksjonsliste.

Overfor VG avviser 47-åringen imidlertid via sitt presseteam at han har forbindelser til Russlands president eller russiske myndigheter.

Siktedes forsvarer Jens Bernard Herstad sier mannen har vært på ferie med seilbåt.

– Han har vært på seiltur rundt Svalbard og Spitsbergen og kom i starten av august, hevdet han til TV 2.

Mannen skal ikke ha vært om bord i båten hele perioden. Men forrige uke gikk mannen, ifølge ham, om bord i båten igjen for å fiske kveite.

– Brukte hobbydrone

Ifølge siktelsen skal mannen ha fløyet droner og filmet på Svalbard og andre steder i Norge fra juli til han ble pågrepet i Hammerfest. Ifølge VG skal mannen ha vært om bord på en båt, som i perioder har seilt rundt Svalbard og Spitsbergen.

«Han brukte en hobbydrone under hans ferietur til Svalbard sent i august. Han er lidenskapelig opptatt av natur, fotografi og ekstremsport» skriver presseteamet.

Hjemmeadresse i Italia

Mannen ble i Vestre Finnmark tingrett onsdag fengslet i to uker, siktet for droneflyging på Svalbard.

Politiet opplyste til NTB onsdag at mannen har russisk og britisk statsborgerskap. I retten understreket 47-åringen at han skal anses som britisk statsborger og at hans hjemmeadresse er i Italia.

Tingretten mener derimot at det er besynderlig at han reiste med sitt russiske pass.