– Spesialenheten er i dag orientert fra Møre og Romsdal politidistrikt om at en person som politiet anholdt i Ålesund sentrum om morgenen 28. januar 2023 døde etter kort tid. Spesialenheten har nå besluttet å iverksette etterforsking for å avklare omstendighetene rundt hendelsen, og mulig årsakssammenheng mellom politiets opptreden og dødsfallet. Avdøde vil bli obdusert, og Spesialenheten vil sikre mulige bevis i saken så raskt som mulig. Siden saken er i oppstartsfasen har ikke Spesialenheten ytterligere informasjon å gi i dag, heter det i en pressemelding.

Politiet i Møre og Romsdal vurderte først at saken hvor en mann døde i Nedre Strandgate i Ålesund ikke skulle sendes til Spesialenheten for politisaker. De snudde mandag, og bestemte seg for å sende over saken likevel.

Sunnmørsposten skrev lørdag om en person som stoppet trafikken i Nedre Strandgate i Ålesund.

Basert på vitneutsagn skrev vi at mannen ble lagt i bakken og pågrepet av politiet.

Dette ble kontant avvist hadde skjedd av operasjonsleder i Møre og Romsdal politidistrikt. Han opplyste til Sunnmørsposten at politiet kun hadde bistått med akutt helsehjelp, og at de ikke hadde lagt noen i bakken.

Politiets henvendelse førte til at Sunnmørsposten endret tittel og beklaget.

Nå viser en video dramaet rundt hendelsen. To sivile politibetjenter kjemper for å få kontroll over mannen. Først er det et basketak i stående posisjon, deretter får den ene betjenten lagt personen i bakken. En annen sivil politibetjent kommer til og bistår. Etter hvert kommer to privatpersoner til for å hjelpe.

Mannen ble etter Sunnmørspostens opplysninger lagt i håndjern.

Les mer her