SELJE (smp.no): Det var ikke bare materielle verdier som gikk tapt da Selje Hotel brant natt til fredag.

Både fastboende og besøkende har gjennom en årrekke fått et forhold til hotellet som en møteplass i bygda.

(saken fortsetter under)

– Trenger hotellet

Nå tar ordfører Stein Robert Osdal i Selje til orde for en rask gjenoppbygging av bygget som gikk tapt i brannen.

– Mål må være å bygge opp igjen hotellet. Det er noe kommunen vil stille bak - både bygda og regionen trenger hotellet, sier Osdal.

Hele midtpartiet med selve rommene er brent ned.

Se video fra brannen i eget vindu

De to fløyene med blant annet spa-avdeling, restaurant, kjøkken og pub, ble minst ramma av brannen - og inne på spisesalen lå det fredag formiddag fortsatt hvite duker på bordene.

– Som en slags «fugl Fønix» ut av asken, må Selje Hotel komme raskt tilbake. Hotellet har vært et ikon i reiselivssammenheng for oss, sier han til smp.no.

Vil møte eiere

Ordfører Osdal sier han så raskt som mulig vil forsøke å møte eierne, den svenske familien Akcay frå Stockholm.

Den svenske familien tok over i 2014 etter at ekteparet Gerd Kjellaug og Harald Berge har drevet hotellet siden 1976 og vært eiere siden 1983.

(saken fortsetter under)

Personlig forhold

Ordføreren bor 20 minutter fra hotellet, og forteller at han ble varslet av en politikerkollega natt til fredag. Osdal forteller at han har et personlig forhold til hotellet, etter å ha deltatt på alt fra private middager til politiske møter i bygget.

Hotellet er for tida vinterstengt og skal ikke ha vært folk i bygningen da det begynte å brenne. Brannen startet trolig på sjøsida av bygget, og politiet har bedt Kripos om hjelp til å etterforske brannen.