– Dette har gått veldig bra. Vi har fått mange positive tilbakemeldinger og jeg kan ikke huske at noen har kommet med negative reaksjoner i forbindelse med at festivalen var innendørs.

7.500-8.000 besøkende

Det forteller presseansvarlig Terje Erstad i Momentium søndag.

Han sier også at billettsalget tok seg opp de siste dagene før festivalen.

– Det er alltid noen som venter helt til bare noen dager før festivalen før de kjøper billett. Etter at det ble kjent at vi flytta inn i hallen økte dette salget, sier Erstad, som opplyser om at flere sunnmøringer hadde tatt turen til Ålesund Live i år, enn i fjor.

– På fredag hadde vi vel 4.000 besøkende. Lørdag var det litt færre, men fortsatt et sted mellom 3.500 og 4.000 personer.

Gikk fredelig for seg

Erstad forteller at alt gikk greit for seg under festivalen, og det var heller ikke noen store tekniske problemer under arrangementet. Heller ikke politiet har noe å utsette på festivalen.

– Det har vært veldig rolig. Det gikk veldig fint, forteller operasjonsleder Jens Dahl hos Møre og Romsdal politidistrikt etter spørsmål om de hadde mer å gjøre enn ellers.

– Ja, ofte er det slik. Men denne gangen merket vi altså ikke noe til det, sier Dahl, som spekulerer i om det at festivalen ble avholdt innendørs kan ha vært en faktor.

Fikk oppfylt drømmen

Det var god stemning og mye liv begge dagene. Men det var liten tvil om at den britiske artisten James Bay var det store trekkplasteret. Blant dem som var litt ekstra begeistret for akkurat denne konserten var Helene Synes.

Fredag reiste hun ut på Vigra for å ta imot helten sin.

– Det var utrolig morsomt. Maren var så gira at tårene trillet under konserten, fortalte Johanne lørdag.

I utgangspunktet utefestival

Selv om arrangørene kan si seg godt fornøyd med at den første innendørs-festivalen var vel gjennomført, vil den trolig være tilbake på sørsida av Ålesund sentrum neste år.

– Men man skal aldri si aldri.