Simulert innlegging på intensivavdelinga i Ålesund, ingen reell pasient. Stillbilde fra video: Helse Møre og Romsdal. Foto: Helse Møre og Romsdal

Styret for Helse Møre og Romsdal vedtok å bygge ny hovedinngang på nordsida av Ålesund sjukehus.

Vedtaket skal legge til rette for det kommende nybygget, som blant anna får nytt akuttmottak og ny intensivavdeling.

Kostnaden til dette delprosjektet kan tas av oppspart egenkapital. Alle investeringer over 50 mill. må imidlertid godkjennes av Helse Midt-Norge.

Risiko

Samtidig er finansieringa av det kommende nybygget ikke klar fordi regjeringa har utsatt lånesøknaden.

Styret diskuterte risikoen dette medfører. Styret la vekt på regjeringas oppfordring om å fortsette planlegginga.

Nå har planlegginga kommet så langt at et vedtak i dette delprosjektet er nødvendig for ikke å miste tid, ifølge viseadm.dir. Heidi Nilsen.

– Det er nesten utenkelig at det ikke blir godkjent, sa styremedlem Sigurd Heian om lånesøknaden til det store AIO-prosjektet.

Verre enn Molde

Viseadm. dir. Heidi Nilsen mente at intensivavdelinga på dagens Molde sjukehus er bedre enn intensivavdelinga i Ålesund. Molde får som kjent snart nytt sjukehus.

Også tidligere har styret gitt full støtte til satsinga på Ålesund sjukehus.

I styremøtet kom det også fram at Helse Møre og Romsdal trolig er eneste helseforetak som bruker mindre penger enn budsjettert i år.

Når salg av eiendom trekkes fra, lå helseforetaket i overkant av ti millioner kroner foran budsjett ved utgangen av oktober.

Samtidig er det venta at 2023 økonomisk blir et stramt år for helseforetaket, blant anna fordi Helseplattformen skal innføres.