Græsdal fortalte historien i Sunnmørsposten 21. juli.

Vigdis mener hun burde fått hjelp tidligere da hun i slutten av mars i år fikk hjerneslag. Hun får trolig varige mén. Sunnmørsposten har publisert lydloggen fra telefonsamtalen hennes med AMK og Sykkylven legevakt natt til 24. mars.

Både Vigdis og ektemannen Terje Græsdal uttalte at de var opprørte over at legen ikke valgte å undersøke henne fysisk. De hevder de denne natta, lørdag kveld og søndag morgen beskrev alle symptomer på slag da de var i kontakt med Sykkylven legevakt.

Søndag morgen ble Vigdis akuttinnlagt ved Ålesund sjukehus, og Terje Græsdal fortalte til Sunnmørsposten at de i mottaket lurte på hvorfor de ikke kom før.

Vil vente på Helsetilsynet

Den ene legen i saka henviste oss videre til kommunen for kommentar, mens den andre involverte legen ikke ønsket å kommentere saka.

Kommunen uttalte at det var en svært lei situasjon for pasient og pårørende, og at legevakta har faste ansatte og hjelpepersonell med lang erfaring og høy kompetanse innen øyeblikkelig hjelp.

– OM det er gjort feil ved Sykkylven og Stranda interkommunale legevakt vil man selvfølgelig beklage dette på det sterkeste, uttalte kommunalsjefen for helse og omsorg.

Sykkylven kommune ønsket ikke kommentere saka ytterligere før forløpet var bedre klarlagt og de hadde fått tilbakemelding med vurdering fra Helsetilsynet.

Starter tilsyn

Sunnmørsposten ba om innsyn i lydlogg og Vigdis Græsdal sin pasientjournal 21. juni i år.

Kommuneoverlege Aleksander Linge Sommerdalen og Helse Møre og Romsdal ved seksjonsleder Jørn-Åge Longva sendte deretter inn varsel om hendelsen til Helsetilsynet 8. juli.

Helsetilsynet sendte saka videre til Statsforvalteren i Møre og Romsdal for vurdering.

Nå har Statsforvalteren bestemt at de starter tilsynssak mot Sykkylven og Stranda legevakt.

Dette bekrefter assisterende fylkeslege Vegard Ansok.

Han skriver i en e-post at de nå henter inn relevant dokumentasjon og uttalelser fra ledelse og involvert helsepersonell.

– Vi har bedt om tilbakemelding innen 26. august. Pasienten i saka vil deretter gis mulighet til å kommentere de mottatte uttalelser, før vi vurderer og konkluderer i saka. Saksbehandlingstiden er i gjennomsnitt 6 måneder, skriver Ansok til Sunnmørsposten.