Mannen var med i et turfølge på fire personer som var på veg oppover mot Blånebba ovenfor Venjesdalen da han ble tatt av et snøskred. Nøyaktig hvor skredet løsnet og hvor stort det var er ukjent.

– Mens vi var i ferd med å sette i gang redningsaksjon fikk vi ny melding fra turfølget om at de hadde fått mannen uskadet ut av skredet, og at de var på veg ned igjen til bebyggelsen. Der skal vi ta en nærmere prat med dem for å høre hva som skjedde, forteller operasjonsleder Tor André Gram Franck ved Politiets Operasjonssentral i Møre og Romsdal.

I følge operasjonslederen hadde politiet allerede rekvirert redningshelikopter fra Florø og Ålesund før de fikk kontramelding fra turfølget. Også andre redningsmannskaper var kalt ut, men aksjonen ble avblåst før den hadde kommet skikkelig i gang.

Det har vært meldt om stor skredfare i fjellet de siste dagene, og skredulykker har skjedd andre steder regionen. Hvordan forholdene har vært opp på Blånebba er uklart, men enkelte partier av den vanlige vintertraseen opp til toppen går gjennom et relativt bratt terreng.