Sylvi Listhaug har vært ute i mammapermisjon i tre måneder, men er nå tilbake for fullt. Enkelte velkomstmeldinger har vært alt annet enn hyggelige.

I et innlegg på Facebook langet Arbeiderpartiets Gjermund Orrego Bjørndahl ut mot innvandrings- og integreringsministeren.

- Dermed er rasismens fyrtårn tilbake i regjering og avisspalter. Statsråden som har nynazister som heiagjeng er tilbake. Statsråden som snakker dritt om alle jeg jobber for, enten de er flyktninger, asylsøkere, homser eller har andre utfordringer er denne ministerens fiender, Norges svar på Goebbels får fortsette sitt virke med velsignelse av Erna Solberg. Noe er galt, skrev han.

- Vil få en slutt på dette

- Det er først og fremst trist at en fremstående Arbeiderpartipolitiker sier dette. Jeg har lagt ut dette på min facebookside fordi jeg vil få slutt på dette. At vi som er for en streng innvandringspolitikk skal karakteristeres som nazister, rasister og til og med en propagandaminister som bidro til å slakte seks millioner jøder er helt ekstremt. Dette skal ingen finne seg i, og derfor sier jeg ifra, sier Listhaug til smp.no.

Håper Ap-ledelsen kommer på banen

Listhaug ber Bjørndahl om å gå i seg selv og tenke seg om. Det er nemlig ikke første gang han langer ut mot henne offentlig.

- En gang kan være en feil, men nå ligner dette mer på et mønster. Jeg håper han beklager, og at Ap-ledelsen kommer på banen. De kan ikke ha en politiker som holder på slik. Dette går over alle støvleskaft, mener hun.

– Angrer litt

Til TV 2 sier Bjørndahl torsdag ettermiddag at han helst skulle vært uten denne episoden, og at han nå tar en pause fra politikken.

– Jeg angrer litt. Det blir så mye støy. Det verste er nok kanskje refsen jeg får av mine egne, og jeg tar en pause fra politikken nå. Årsaken er åpenbar: det er blitt for mye mediestøy. Spesielt knyttet til asyl og Sylvi Listhaug. Det er nå blitt en så stor påkjenning både for meg og partiet at jeg har bedt om ett års permisjon. Jeg har fått bekreftelse fra lederen i Arbeiderpartiet, så får vi se hvordan det blir videre, sier han til TV 2.

Årsaken til Facebook-innlegget er at han har et sterkt engasjement for enslige mindreårige, og at han reagerte på det han ser på som negativ propaganda på Facebook-siden hennes, sier han videre til kanalen.

Han sier videre at han forstår sammenligningen med Goebbels er over streken, men sier at han ikke sammenlignet Listhuag med nazisten Goebbels, men med "en av tidenes beste propagandister".

Fikk skriftlig advarsel

Partisekretær i Ap, Kjersti Stenseng, sier partiet tar avstand fra Bjørndahls uttalelser.

- Vi tar avstand fra hans uttalelser. Det er ikke forenlig med det vi som parti mener. Vi har gitt ham skriftlig advarsel for lignende uttalelser tidligere. Vi tar til etterretning at han søker permisjon fra politiske verv. I samråd med fylkespartiet har vi satt i gang en prosess hvor vi vurderer ytterligere tiltak – herunder eksklusjon, sier hun.