I den forbindelse så kan det være greit å oppdatere seg på hva som har skjedd i nordvest i løpet av påskefeiringen. Hvem vil vel være et spørsmålstegn når man igjen samles rundt lunsjbordet første arbeidsdag etter ferien? Under finner du en oppsummering av de viktigste hendelsesnyhetene som har vært i påsken.

Oppsummeringen går helt tilbake til palmesøndag.

Da startet en serie boliginnbrudd som har preget nyhetsbildet på Nordvestlandet de siste dagene. Hele åtte boliginnbrudd har blitt oppdaget til nå. Det første skjedde på Ellingsøya natt til palmesøndag. Der hadde sønnen i huset nettopp forlatt huset. Da så innbruddstjuvene sitt snitt til å ta seg inn. Innbruddet ble oppdaget da familien kom hjem den neste dagen. Tjuvene hadde forsynt seg med verdier i 100.000-kroners-klassen.

Etter det første innbruddet tok det noen dager før nye innbrudd ble oppdaget. På lørdag ble til gjengjeld tre oppdaget i løpet av kort tid. Da var det to eneboliger på Hareid som hadde blitt utsatt for innbrudd. Her var det smykker og sølvtøy som hadde blitt stjålet. Innbruddene har ifølge politiet sannsynligvis skjedd etter torsdag.

På lørdag kom også melding om innbrudd i et hus i Ulvestadvegen på Vatne. Dette innbruddet skal ha skjedd etter fredag.

Også søndag ble det oppdaget flere innbrudd. De to første var i to bolighus på Valle i Skodje.

Ved den ene boligen har trolig snarrådighet fra naboene og at det var alarm i huset skremt tjuvene på dør.

Senere på søndag ble flere innbrudd oppdaget. Det første i 15-tiden. Da ble det meldt om et innbrudd i et bolighus i Tunteigen i Tennfjord i Haram. Ved dette innbruddet skal det ha blitt stjålet verdier for flere hundre tusen kroner.

Det siste innbruddet det har kommet melding om er et innbrudd på Bøen i Hjørungavåg. Også det kom på søndag.

Etterforskning

– Det har kommet inn noen tips. De vil bli tatt tak i når etterforskerne kommer på jobb i morgen. Det er slik at patruljene gransker åstedene og følger opp eventuelle spor derfra, så blir det i hver sak gjort en vurdering om hva som skal gjøres videre. Det er ingen pågående etterforskning nå, forteller Arild Reite, operasjonsleder for politiet på Sunnmøre til smp.no mandag kveld.

Politiet ber fortsatt om tips. Er du usikker på om det du har sett er relevant, så bør du likevel kontakte politiet og fortelle det du vet.

– Dersom noen har sett noe uvanlig og det har vært innbrudd i nabolaget, så ber vi om at de kontakter politiet. Har du noe du lurer på, så ta kontakt med politiet med den informasjonen så kan vi kvittere den inn eller ut, sier Reite.

Gjør som flere enn 25.000 andre - lik smp.no på Facebook

Bilbrann

Rundt midnatt natt til mandag meldte Sunnmøre politidistrikt om brann i et kjøretøy i Sjukehusgata Ålesund sentrum. Brannen skapte stor røykutvikling, men det skal ikke være noen som er skadet som følge av hendelsen. Bilen sto parkert på stedet da brannen oppsto. Kun kjøretøyet ble skadet. Sak opprettes.

Innbrudd i butikk

Søndag morgen ble det meldt om innbrudd i en klesbutikk i Ålesund sentrum. For dette ble to personer pågrepet på en bopel.

– Vi har ikke oversikt over hva gjerningspersonene har tatt, men vi fant gjenstander hos de pågrepne som linker dem direkte til butikken, sier han til smp.no.

Les også: Innbruddsalarmen gjekk på Stordal skule

Les også: Person funnet død ved skisted i Isfjorden

Bråk på byen

Natt til 1. påskedag måtte politiet rykke ut etter melding om at en person skal ha blitt slått i Ålesund sentrum. Personen skal ikke ha blitt skadet. Det skal både ha vært flere fornærmede og flere gjerningsmenn i denne saken, men disse forlot stedet før politipatruljen kom til stedet. Dette oppretter politiet sak på.

Også i Ørsta var det bråkmakere i sving natt til 1. påskedag. Der rykket politiet ut etter melding om at en person laget bråk på et utested måtte en patruljebil rykke ut.

Stjålet bil i grøfta

Søndag morgen rykket politiet ut etter melding om at en bil var funnet i grøfta i Djupedalen i Selje. Bilen var meldt stjålet samme natt. Det var ingen personer i bilden da den ble funnet.

Røykutvikling

Lørdag morgen ble det meldt om røykutvikling fra en bolig på Sulebust. De to beboerne i huset kom seg raskt ut av huset. Det viste seg at røykutviklingen stammet fra el-anlegget. Brannvesenet fikk raskt kontroll.

Skjøt mot hus

Fredag kveld fikk politiet melding om at det var skutt hull i et vindu på et bolighus i Langevåg. Det viste seg at det var gjort med en luftpistol. Politiet reiste raskt til stedet. Etter en stund kom det fram at det var en person som var under 18 år som hadde skutt.

– Vi ser alvorlig på dette. Man skal ikke skyte mot hus med luftgevær, og det kan gi personskader, sa Tor-Andre Gram Franck, operasjonsleder i Møre og Romsdal politidistrikt, til smp.no like etter at de fikk melding om hendelsen.

Les også: Melding om brann i bolig i Olsvika

Les også: Mistenkjer at hundar drap ponny

Les også: Politiet etterlyser ukjent mann

Les flere nyheter her