De har knapt rukket å lansere musikkvideoen, før Liv-Tone Ulstein Brunstad og Anette Iren Myklebust Haram er klare med neste trekk. Nå blir det støttetog i Ålesund, og ordfører Eva Vinje Aurdal står allerede på lista over folk som skal holde appell til støtte for at de aller minste nyfødte fortsatt skal behandles i Ålesund.

SISTE: Fylkestinget protesterer mot flytting av nyfødte

Sang

– Og da skal folk også få høre «Why change av winning team» live, sier Birgitte Vik Wymer. Hun har laget tekst og melodi til sangen som snart har ti tusen visninger på You Tube i tillegg til at den går som ild i tørt gress på sosiale media.

Video

– Så møttes vi på kafé i Ulsteinvik, og Liv-Tone bestilte en helt ny sang som skulle brukes til en musikkvideo til støtte for avdelingen på Åse, forteller Birgitte Vik Wymer.

Hun fikk ikke så lang tid på seg, men med god musikalsk hjelp fra venner på den andre siden av Nordsjøen, var sangen ferdig på seks uker.

– Jeg må innrømme at jeg bestilte sangtittelen, smiler Liv-Tone. Hvorfor skal vi gjøre noe med det fantastiske teamet på Åse som redder liv og skaper trygghet? Vi visste om denne ekspertrapporten som nå er lagt fram, og vi følte på oss at konklusjonen kom til å bli flytting av de aller minste til Trondheim.

Og dermed kunne Liv-Tone og Anette Iren slå til og legge ut videoen da nyheten om flytting sprakk.

Kraftsentrum

Jentene bak «De små vil også se» har blitt et kraftsentrum for den folkelige støtten til avdelingen som tar seg av de små som ser dagens lys altfor tidlig. De fleste har fått med seg at målet på vel en million innsamlede kroner ble nådd – og vel så det.

– Vi ante egentlig ikke hva vi satte i gang, men vi er jo veldig glade for at vi kan gjør en innsats på vårt vis, sier de to.

Birgitte er også glad for å få være med.

– Disse jentene har jo en utrolig energi, og det er flott å kunne skrive musikk som virkelig har en mening.

I England var Birgitte engasjert i korbevegelsen Military Wives, som består av flere kor der ektefeller og partnere til militært personell synger.

– Jeg skrev en sang til koret jeg dirigerte som heter «Time to come home» og som handler om dem som kommer hjem igjen etter å ha vært i Afghanistan. Slike sanger betyr noe for folk, sier Birgitte.

Lørdag skal hun synge «Never change a winning team» på Rådhusplassen i Ålesund. Videoen har Anette Iren Myklebust Haram laget, og den er satt sammen av bilder av barn som er født før uke 28 på sjukehuset i Ålesund. Sammen med bildene står både navnet og fødselsvekten.

– En sterk video, slår Birgitte Vik Wymer fast.

foto
Birgitte Vik Wymer synes det er meningsfullt å lage musikk som betyr noe spesielt for folk. Foto: Ticiane Oliveira
foto
Liv-Tone Ulstein Brunstad og Anette Iren Myklebust Haram ante ikke hva de satte i gang da de begynte å samle inn penger til nyfødtavdelingen før jul. Foto: Ticiane Oliveira