Det fremgår av et skriftlig svar statsråden ga tirsdag til Aps helsepolitiske talsmann Torgeir Micaelsen.

Arbeiderpartiet stilte seg undrende til rollen Høie har hatt i dragkampen om nytt sykehus på Nordvestlandet. Micaelsen sendte derfor fredag spørsmål om dette til skriftlig besvarelse.

Les også: Sjukehussaka på bordet til Stortingets vaktbikkje

Han ville først og fremst vite hvordan departementet har vært involvert i prosessen som har vært langvarig spesielt på grunn av plasseringen.

– Jeg vil uavhengig av hvilken av de tre tomtene for nytt fellessykehus for Nordmøre og Romsdal som blir valgt, stå fast ved at sykehuset i Ålesund fortsatt skal være hovedsykehuset for Møre og Romsdal, sier han.

Les hele spørsmålet og svaret på Stortinget sine nettsider

Høie understreker at han har tillit til at de prosessene man nå har gjennomført både i Helse Møre og Romsdal og Helse Midt-Norge gjør at styrene kan gjøre kvalitativt gode beslutninger.

– Jeg har imidlertid ikke tenkt å unndra meg fra å ta et ansvar i denne saken eller skjule meg bak helseforetakenes beslutninger. Derfor har jeg bestemt å avholde et foretaksmøte for å konkludere i saken. Dette vil bygge på saksframleggene og vedtakene i de to styrene i Helse Møre og Romsdal og Helse Midt-Norge. (©NTB)