Streiken pågår nå på det 14. døgnet, og partene har vært i Stockholm for å forhandle siden onsdag denne uka. Den siste meklingsrunden startet i 10-tiden lørdag.

Marianne Hernæs, som er forhandlingsleder for SAS, tror ikke partene vil fortsette også kommende natt.

– Jeg tror ikke det. Vi kan ikke sitte så lenge uten søvn. Det blir ikke gode løsninger av det, sa hun til pressen søndag ettermiddag.

«En stund til»

Riksmekler Mats Wilhelm Ruland kunne tidligere på dagen ikke si noe om hva som skjer i selve meklingen eller hvor stor avstanden mellom partene er.

– Vi vil fortsette så lenge det er grunnlag for å fortsette, og så får vi se hvor lenge det blir, sa Ruland og la til at de kommer til å jobbe «en stund til».

– Partene snakker fortsatt sammen på en saklig og profesjonell måte. Men det er ingen tvil om at det er vanskelig. Dere har observert hvor lenge vi har sittet, og det illustrerer alt, sa Ruland.

Beveger seg i riktig retning

Ifølge leder Roger Klokset i Norske SAS-flygeres forening er situasjonen ikke fastlåst.

– Vi er jo her ennå. Så lenge det er håp, er vi her, sa han i lunsjpausen.

– Det beveger seg iallfall i riktig retning – vi kommer gjennom problemstillingene. Og så får vi jo et resultat til slutt, håper jeg, sa leder Jan Levi Skogvang i SAS Norge flygerforening.

2.500 norske avganger

900 piloter i SAS har streiket siden 4. juli, og siden da har siden da har 2.225 flygninger i Norge blitt kansellert. Søndag er 162 avganger til og fra Norge innstilt, og 88 avganger mandag er allerede rammet.

Flyselskapet opplyste torsdag at streiken hadde kostet selskapet inntil 1,3 milliarder svenske kroner, tilsvarende 1,26 milliarder norske kroner.