Den tidligere klassekameraten av Flø ble provosert da han leste om saken i Sunnmørsposten i forkant av rettssaken. Han tok da kontakt med Ulstein kommune for å fortelle hvordan han hadde opplevd årene på barneskolen.

– Det er jo hans versjon  av saken, men for min del mener jeg at jeg ble trakassert av Flø i flere år på barneskolen, forklarte vitnet i retten.

Han forklarte om flere konkrete episoder.

– Ved en anledning reiv han nærmest i stykker en ny bobledress jeg hadde på meg på skolen, ved en annen anledning blei jeg kasta deig på i en husstell-time, forklarte mannen.

Han kunne også fortelle om en tung skolehverdag.

– Hver dag var det episoder med Flø som gjorde at jeg blei lei meg og sint, og grudde meg for å gå på skolen, forklarte vitnet.

Les også: Krever to millioner kroner av Ulstein kommune (krever abonnement)

Uromoment

Også to tidligere klassekamerater fra barneskolens tid var kalt inn som vitner av Ulstein kommune.

– Flø var en kjekk kar og en aktiv kar som var  flink i matte, men han var også et stort uromoment i klassen. Han ble alltid plassert fremst, for han skapte uroligheter i klassa, og han var  glad i å erte og terge andre. Jeg kan derimot  ikke huske at Flø ble spesielt plaga av de andre i klassa, forklarte vitnet.

En tredje klassekamerat vedkjente at han hadde vært med på å plage Flø.

–  Det var ofte at vi sprang etter han og jaget han rundt i plana, og også ut av skoleområdet. Han var ofte ensom, så jeg tror det  var for å få litt oppmerksomhet, han kom til oss for at vi skulle springe etter han, forklarte vitnet.

Han mente det som skjedde var kjent for lærerne.

–  Men de fikk ikke med seg det meste og som oftest fikk vi irettesettelser og ble bedt om å bli venner. Men jeg  kan aldri huske at Flø ble lagt i bakken, slått eller sparka, forklarte vitnet.

Lærer

En tidligere klassestyrer av Flø forklarte seg også i retten. Hun var lei seg for den situasjonen den tidligere eleven var kommet opp i, men mente hun og skolen hadde gjort alt de kunne for å ta tak i situasjonen.

– Han blei jo banka på skolen, er ikke det mobbing?, undret Fløs advokat Windhaug.

– Det var det jeg kaller for episoder som var vanskelige, men jeg kan ikke huske konkret hva som skjedde, svarte læreren.

Foreldre

Også Glen Børge Løset Flø sin foreldre vitnet i retten torsdag.

– Jeg har aldri fått tilbakemelding på at Glen Børge har vært fysisk mot medelever,  men det gikk ikke ei uke uten episoder der Glen Bærge ble mobbet Vi brukte så mye ressurser på å bygge opp Glen Børge psykisk, fortalte faren.

Fløs mor sa det var vanskelig å få konsentrert han om lekser, og at sønnen  var veldig nedtrykt og lei seg når han kom hjem, på grunn av mobbing og elendighet.

– Han fikk aldri fred på skolen. Jeg husker blant annet at en medelev stjal ei Norway Cup-jakke han var stolt av og kasta den i en søppelcontainer. Jeg  måtte også som oftest kjøre han på skolen,  fordi mobberne sto klar og venta, forklarte mora.

Hun mener også at det som skjedde på barneskolen, påvirket livet hans på ungdomsskolen.

– Mobbinga hang igjen, det er det ikke tvil om, sa mora.