ÅLESUND (smp.no): I dagens styremøte i Helse Møre og Romsdal er det ikke lagt opp til noen gjennomgang av den betente sjukehusstriden i Nordmøre og Romsdal.

Da møtet startet klokka 10, tok styremedlem Kirsti Slotsvik ordet som varslet.

- Vi har noen krevende år foran oss. Spesielt angående økonomien. Vi bør snakke om hvordan vi som styre sikrer et fortsatt godt samarbeidsklima. Da er det viktig at vi får med oss de ansatte og administrasjonen, og at styret framstår som samlet, sa Slotsvik innledningsvis.

Hun vil at styret skal snakke om hvordan de skal ta sjukehussaken videre, bråket før jul, og en diskusjon rundt nivåene i helsesystemet.

Helse Møre og Romsdal ligger under Helse Midt-Norge og statsråden.

Se an i møtet

Styreleder Stein Kinserdal svarte Slotsvik at det kommer flere saker i dag med berøringspunkt rundt det Slotsvik tok opp, slik at man kunne se det litt an utover i møtet. Slik smp.no forstår det er Kinserdal villig til å diskutere regi, men ikke substans.

- Ting må ryddes opp. Der har vi som styre en viktig oppgave, og da må vi snakke om hvordan vi skal få gjennomført saken. Vi kan ikke late som om ingenting har skjedd, sa Slotsvik videre.

Vil vente

Kinserdal sa til Sunnmørsposten i dag at han ville vente med en gjennomgang til etter høringen på Stortinget, hvor han håper å bli innkalt for å kunne forklare seg. Han mente saken er altfor kompleks til at det er mulig å gi en kort orientering fordi det har kommet så mange påstander og utspill.

Les også: Krever svar fra Kinserdal

Juridisk vurdering

Før jul fikk Helse Møre og Romsdal advokatfirmaet Thommessen til å gjøre en vurdering av det juridiske rundt tomtevedtaket 17. desember. Det var ved juletider ventet at styret skulle diskutere det Thommessen kom fram til i dagens møte, men trolig utsetter man en gjennomgang av rapporten til etter høringen i Stortinget.

25. februar er det første møtet etter høringen 16. februar. 1. mars blir det muligens utskiftninger av ansatterepresentanter. Det blir tre representanter for de ansatte, fremfor fire slik det er i dag. I dagens styre er alle sjukehusene representert blant de ansatte.

Smp.no kommer med mer utover dagen.

Kirsti Slotsvik ønsker en drøfting på det som har skjedd i sjukehussaken. Foto: Staale Wattø