Glen Børge Løset Flø gikk i 2016 til sak mot Ulstein kommune etter at han hevdet seg utsatt for omfattende mobbing i grunnskolen. Kommunen ble dømt til å betale Flø nærmere to millioner i oppreisning og erstatning. Tingretten mener det er sannsynlig at Flø ville klart videregående skole dersom en tenker seg at han ikke var påført langvarig og traumatiserende mobbing, står det i dommen. Kommunen anket saka, og tirsdag begynner den i Frostating lagmannsrett.

Etter rettssaken i fjor slet Flø i flere uker med skolen, og det gikk utover eksamen. Han ser for seg at tirsdagens ankesak blir utfordrende.

– Det kommer til å bli tungt, men det må gjøres. Det er også en befrielse å få bearbeide minnene på andre måter enn i hodet mitt, forklarer Flø til Sunnmørsposten.

Mener dommen er feil

Flø tror kommunen anker for at erstatninga skal bli lavere og ymter om at denne type ankesaker skal virke avskrekkende for andre mobbeoffer.

– Vi avviser denne påstanden. Vi anker fordi dommen, etter vårt syn, er feil, forklarer ordfører i Ulstein, Knut Erik Engh (Frp).

Kommunen mener at de i dommen har blitt gitt et langt større ansvar enn de har.

Slått og sparka på skolen

Tredelt motivasjon

Grunnen til at den 29 år gamle bergensstudenten har valgt å gå til retten er tredelt.

– For det første handler det om at jeg vil være en god far for min sønn. Jeg vil ikke at han skal lide fordi jeg har problemer med å fungere i arbeidslivet, sier Flø. Videre forklarer Flø at det også er viktig for han å få et litt annet perspektiv på situasjonen og få bearbeidet minnene i en annen setting. Til slutt vil han at andre mobbeofre skal gjøre som han og gå rettens veg.

– Jeg vil gjerne hjelpe andre som har hatt lignende opplevelser, avslutter Flø.

Engh: – Dommen gir kommunen større ansvar enn vi har. Arkivfoto: Nils Harald Ånstad Foto: Nils Harald Ånstad