(Romsdals Budstikke): Fylkesutvalget behandlet tirsdag formiddag spørsmålet om fylkeskommunen skal be om en utredning av Romsdalsaksen eller ikke. Fylkesrådmannen hadde innstilt på å ikke be om en utreding, men Kristin Sørheim (Sp), Frank Sve (Frp) og Iver Nordseth (V) la i møtet fram et forslag om å be samferdselsministeren vurdere en forenklet utredning av Romsdalsaksen.

Sørheim begrunnet forslaget med at det omdiskuterte vegprosjektet med kryssing av Romsdalsfjorden må forankres bedre i befolkningen.

– Hvis prosjektet ikke skal havarere så trenger det større legitimitet, sa Kristin Sørheim og viste til motstanden mot tunnelløsningen Møreaksen.

– Det er tid til å gjøre denne utredningen nå, ikke tid til å ta det senere.

– En ting er helt sikkert, vegprosjektet må bli billigere, og flytebru over Romsdalsfjorden er aldri blitt utredet, sa Sve.

– Tull

Høyres Torgeir Dahl var meget skarp i sin kritikk av forslaget.

– Dette forslaget er å kaste blår i øynene på folk. Jeg liker veldig dårlig at politikk blir tull og dette er tull. Vi vet bedre. Det man gjør hvis dette blir vedtatt er å rive bort ethvert grunnlag for langsiktig planlegging. Jeg opplever dette som en lettvinthet, et forsøk på å få billige poeng i valgkamp, sa Dahl.

– Jeg lever svært godt med at Dahl mener dette er tull. Jeg lever godt med at Dahl mener det er tull det innbyggere mener. Jeg synes ikke det er tull, kvitterte Sve.

– Kannibalisme

Arbeiderpartiets Per Vidar Kjølmoen mente de eneste som ville tjene på en ny utreding var andre regioner som konkurrerte om de samme samferdselsmidlene. Også fylkesordfører Jon Aasen (Ap) advarte sterkt mot forslaget.

Forslaget ble stemt ned med åtte mot fem stemmer. Dermed går det ikke til fylkestinget.

Denne saka ble først publisert på Rbnett